GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδρά η ΠΟΕ ΔΟΥ στην εκχώρηση των φορολογικών υπηρεσιών σε ιδιώτες

Ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί Σφοδρή κριτική στην έκθεση του ΔΝΤ άσκησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσι...

Ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί

Σφοδρή κριτική στην έκθεση του ΔΝΤ άσκησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ζητώντας από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στο εάν εξετάζονται «ιδιωτικές εφορίες».

Στην έκθεση του ΔΝΤ για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκσυγχρονίσουν τη φορολογική διοίκηση και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει στη μετάβαση μιας υπηρεσία εσόδων εκτός του πεδίου της δημόσιας διοίκησης.

«Σίγουρα δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο, από ένα κακόγουστο σήριαλ, που παρακολουθούμε χρόνια τώρα. Παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας για να πείσουν, ότι για όλα φταίνε οι εφοριακοί», τονίζει η ΠΟΕ ΔΟΥ και σημειώνει πως για τα «χάλια» του φορολογικού συστήματος ευθύνη έχουν:

-Όσοι νομοθετούν με ριπές πολυβόλου, για να επιβεβαιωθεί το ανέκδοτο της «φορολογικής σταθερότητας».

-Όσοι ανίκανοι ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους με γραφειοκρατία, προβληματική μηχανοργάνωση και αντικρουόμενες αποφάσεις.

-Όσοι διαλύουν τον φορολογικό μηχανισμό, με παιδαριώδεις πειραματισμούς, απουσία κεντρικού σχεδίου και προχειρότητα.

-Όσοι κλείνουν το μάτι στα μεγάλα εισοδήματα, χαρατσώνουν τα μικρά και τα μεσαία και κρύβουν λίστες (διαχρονικά και διακομματικά) στα συρτάρια τους.

-Όσοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή.

Η ΠΟΕ ΔΟΥ κάλεσε τους κ.κ. Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη να πάρουν ξεκάθαρη θέση. «Ιφιγένειας ας ψάξουν στα υπουργικά γραφεία, όχι στις εφορίες», σημείωσε η Ομοσπονδία των εφοριακών προσθέτοντας πως θα δώσει αγώνα για το δημόσιο χαρακτήρα των εφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια