GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σφυγμομέτρηση “παρωδία” από το Επιμελητήριο Ξάνθης!

-Γύρισε την πλάτη ο κόσμος στις κάλπες του ΕΒΕΞ. Ούτε καν 300 άτομα δεν ψήφισαν -Απάντησαν ΟΧΙ και στα δύο ερωτήματα  Σε παρωδία φαί...

-Γύρισε την πλάτη ο κόσμος στις κάλπες του ΕΒΕΞ. Ούτε καν 300 άτομα δεν ψήφισαν
-Απάντησαν ΟΧΙ και στα δύο ερωτήματα 

Σε παρωδία φαίνεται πως εξελίχθηκε η σφυγμομέτρηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το οποίο έστησε τρεις κάλπες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ζητώντας από τους διερχόμενους να απαντήσουν στο ερώτημα του εάν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές καθώς και το εάν πρέπει να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας οι δημόσιες υπηρεσίες το Σαββατοκύριακο. 

Μάλιστα, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις τόσο του Εμπορικού Συλλόγου όσο και του πρόεδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για την όλη πρωτοβουλία, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους εμπνευστές της δράσης, που τοποθέτησαν τις κάλπες κάνοντας μάλιστα και λόγο για αθρόα συμμετοχή των πολιτών στη δημοσκόπηση. 

Στην πράξη ωστόσο, και μετά και την καταμέτρηση των ψήφων, οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ούτε τα 300 άτομα, ενώ μόλις 57 μέλη του Επιμελητηρίου συμμετείχαν στη διαδικασία, τη στιγμή που το ΕΒΕΞ αριθμεί πολλές  χιλιάδες μέλη. Και στα δύο ερωτήματα οι συμμετέχοντες στο σύνολό τους αποφάνθηκαν αρνητικά, εκφράζοντας την άποψη πως ούτε τα καταστήματα αλλά ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν τις Κυριακές και το Σαββατοκύριακο αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής; 

Κατόπιν της καταγραφής των τάσεων της αγοράς (Γκάλοπ) που διενήργησε το Επιμελητήριο Ξάνθης το Σάββατο από τις 08:00 έως 15:00, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1. Επιθυμείτε να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση του κοινού;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
250


ΑΚΥΡΑ
10


ΕΓΚΥΡΑ
240




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
110
45,8

ΌΧΙ
125
52,1

ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
5
2,1
ΜΕΛΗ
1.   Συμφωνείτε να ανοίγουν τις Κυριακές όποια από τα μικρά καταστήματα το επιθυμούν;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
57


ΑΚΥΡΑ
0


ΕΓΚΥΡΑ
57




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
32
56,1

ΌΧΙ
25
43,9

ΔΕΝ ΞΕΡΩ /ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0

ΜΗ ΜΕΛΗ
1.   Συμφωνείτε να ανοίγουν τις Κυριακές όποια από τα μικρά καταστήματα το επιθυμούν;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
207


ΑΚΥΡΑ
5


ΕΓΚΥΡΑ
202




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
72
36,6

ΌΧΙ
130
64,4

ΔΕΝ ΞΕΡΩ /ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0


1 σχόλιο