GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Την Δευτέρα η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της κυβέρνησης

- Πως κλείστηκε το ραντεβού για τις 6 το απόγευμα  - Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι η ΕΡΤ με την τωρινή της μορφή δεν μπορεί να συνεχίσε...

- Πως κλείστηκε το ραντεβού για τις 6 το απόγευμα 
- Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι η ΕΡΤ με την τωρινή της μορφή δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει
- Συνεδριάζει σε τεταμένο κλίμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ 
- Πότε θα ανοίξει η ΕΡΤ με τη νεα της μορφή

Το πρώτο βήμα έγινε. Για την Δευτέρα στις 18.00 ορίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από την κατάληξη της οποίας θα κριθεί ακόμα και το μέλλον της κυβέρνησης. 

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν το καυτό θέμα της ΕΡΤ. 

Όμως, το ραντεβού δεν κλείστηκε με τηλεφώνημα Σαμαρά στους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς όπως συνηθίζεται και αυτό είναι ενδεικτικό του κακού κλίματος που υπάρχει μεταξύ των τριών. Τα τηλεφωνήματα έκανε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται αμετακίνητος στην απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ, ωστόσο, Βενιζέλος και Κουβέλης, επιμένουν ακόμα και σήμερα ότι η ΕΡΤ δεν θα έπρεπε να κλείσει αλλά να παραμείνει ανοικτή και να βρεθεί λύση μέσα από διάλογο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στο εσωτερικό και των τριων κομμάτων υπάρχουν φωνές που ζητούν να ανοίξει η ΕΡΤ. Στη ΝΔ μόνο μέσω διαρροών, στο ΠΑΣΟΚ ευθέως και στην ΔΗΜΑΡ όπου συενδριάζει η εκτελεστική επιτροπή, ακόμα και στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Κουβέλη ζητούν πιο δυναμική στάση από εκείνον.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι οι απόφαση για την ΕΡΤ είναι τελειωτική και πως αυτό που μπορεί να συζητήσει ο Πρωθυπουργός είναι βελτιώσεις στο σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία που θα πρέπει να τη βάλει σε περιπέτειες και πως τουλάχιστον με ευθύνη της ΝΔ η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτεια εκλογών.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να συμφωνούν ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον λάθος χειρισμός, ότι δεν θα έπρεπε να γίνει με τον τρόπο που έγινε. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί όμως, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν απόλυτα κοινή γραμμή σε όλα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΡΤ ΣΥΝΤΟΜΑ
Αυτό λένε σε όλους τους τόνους. Ο Σεπτέμβριος έχει αποκλειστεί και θεωρείται πολύ μακρινός. Κυβερνητικοί παράγοντες λένε, ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει άμεσα με τη νεα της μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια