GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανθρωποκυνηγητό στον Έβρο για τη σύλληψη λαθρομεταναστών

Συνελήφθη την Πέμπτη (20-6-2013) το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς της Ειδικής ...

Συνελήφθη την Πέμπτη (20-6-2013) το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνση Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 44χρονος αλλοδαπός, ακαθορίστου υπηκοότητας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αντίσταση. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Συρίας.  

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, εντόπισαν σε χωριό του Διδυμοτείχου, σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών ξεκίνησε το όχημα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια που οι αστυνομικοί ακολουθούσαν το αυτοκίνητο του δράστη, αυτός αποπειράθηκε αλλεπάλληλα να εμβολίσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, τις δίκυκλες μοτοσικλέτες τους. 

Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα του 44χρονου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ αυτός τράπηκε πεζός σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. 

Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν: 
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ 
δύο (2) κινητά τηλέφωνα 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια