GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάτι τρέχει… στο Επιμελητήριο Ξάνθης!

-42.000 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, … αλλά εν ώρα εργασίας!  -Αμέτοχος παρακολουθούσε ο επικεφαλής της Αντι...

-42.000 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, … αλλά εν ώρα εργασίας! 
-Αμέτοχος παρακολουθούσε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης τις … “βόμβες να σκάνε” 

Κακή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Ξάνθης και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία το ίδιο συμμετέχει, προκάλεσαν, τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του οργάνου, το απόγευμα της Δευτέρας (3/6). 

Μετά από μια σύντομη, χρονικά, λογομαχία ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Στέλιο Μωραΐτη και το μέλος της διοίκησης  κ. Απόστολο Αγκόρτσα αναφορικά με δράσεις του ΕΒΕΞ αλλά και των ανταποδοτικών οφελών αυτών στα μέλη του Επιμελητηρίου, ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας  αναφέρθικε σε δαπάνες του ΕΒΕ που έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια, με τον ίδιο να εκτιμά πως χρίζουν περαιτέρω συζήτησης από το σώμα του οργάνου σε επόμενη τακτική συνεδρίαση ης διοίκησης. 

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να του πει εάν γνωρίζει το ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής από το πρόγραμμα Recultivatur, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε και το πολυσυζητημένο συνέδριο τουρισμού του ΕΒΕΞ, με τον δεύτερο να απαντά πως το ποσό που μέχρι στιγμής έχει αξιοποιηθεί από το συνολικό πρόγραμμα ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Αγκόρτσα ο οποίος επισήμανε στον κ. Μωραΐτη το γεγονός πως απ’ αυτά τα χρήματα έχουν αναρτηθεί δαπάνες ύψους 28.000 ευρώ στο Διαύγεια, ζητώντας παράλληλα ο ίδιος να ενημερωθεί για το που έχουν πάει τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή  πως αξιοποιήθηκαν τα υπόλοιπα 42.000 ευρώ. 

Απαντώντας στο ερώτημα αυτό του κ. Αγκόρτσα η γραμματέας της διοικούσας και υπάλληλος του Επιμελητηρίου κ. Σιαμίδου, ανέφερε πως τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού του ΕΒΕ που έχει απασχοληθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέροντας γραμματειακή υποστήριξη, σημειώνοντας παράλληλα πως η εργασία αυτή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας του προσωπικού! 

Στην τοποθέτηση αυτή της κ. Σιαμίδου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσθεσε πως απ’ αυτό (σ.σ. την απάντηση ) εξάγεται το συμπέρασμα ότι «τα προγράμματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά», αλλά για ποιούς; 

Εύκολα προκύπτει, από την απάντηση της κας Σιαμίδου, το γεγονός πως στο πλαίσιο της γραμματειακής υποστήριξης που προσέφεραν οι εργαζόμενες  του Επιμελητηρίου Ξάνθης για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος τους καταβλήθηκε το ποσό των 42.000 ευρώ, και μάλιστα για εργασία που προσέφεραν μέσα στο κανονικό ωράριο εργασίας τους στο Επιμελητήριο. Όλα τα παραπάνω γεννούν εύλογα ερωτήματα, αναφορικά με τη διαφάνεια που διέπει την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς και το κατά πόσον είναι λογικό οι εργαζόμενοι του Επιμελητήριου να απασχολούνται εν ώρα εργασίας με ευρωπαϊκά προγράμματα και να τους καταβάλλονται χρήματα για αυτή τους την προσφορά εργασίας πέραν της κανονικής τους μισθοδοσίας.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η στάση που επέλεξε να διατηρήσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο, κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, στο άκουσμα και μόνο των όσων ειπώθηκαν δια στόματος του προέδρου κ. Μωραΐτη, καθώς εκ φύσεως ο ρόλος της αντιπολίτευσης οφείλει να διέπεται από τον ελεγκτικό και παρεμβατικό χαρακτήρα ασκώντας έλεγχο στις πράξεις και τις αποφάσεις της διοίκησης, πόσο μάλλον όταν αυτές σχετίζονται με τη διαχείριση οικονομικών πόρων και δη ευρωπαϊκών.     

Δεν υπάρχουν σχόλια