GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ρεκόρ προσέλευσης στα Μάταλα το τετραήμερο!

Το Matala Beach Festival οδεύει στην τελευταία μέρα του, αλλά όπως φαίνεται, αρκετός κόσμος δεν έχει διάθεση να επιστρέψει, από αύριο, στη...

Το Matala Beach Festival οδεύει στην τελευταία μέρα του, αλλά όπως φαίνεται, αρκετός κόσμος δεν έχει διάθεση να επιστρέψει, από αύριο, στην καθημερινή ρουτίνα και είναι πολλοί εκείνοι που σκέφτονται να παρατείνουν για λίγο τα διακοπές τους.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η καρδία της νεολαίας συνεχίζει με αμείωτη ένταση να χτυπάει στο νότο δυο χρόνια τώρα, ενώ η διάθεση για διασκέδαση είναι σε υψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι και χθες οι απανταχού φίλοι των Ματάλων γέμισαν ασφυκτικά την παραλία, αλλά και τους γύρω δρόμους για να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο δωρεάν Φεστιβάλ.
Στην υπαίθρια αγορά έχει στηθεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από χειροποίητες δημιουργίες, ενώ ο κόσμος μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα από γευστικά εδέσματα.

Μικρές αυτοσχέδιες μπάντες έχουν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, κάνοντας ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα.

Τι κι αν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, μια κανελάδα με "χιόνι του Ψηλορείτη" ή ένας χυμός από καρπούζι μπορεί να δροσίσει και τους ποιο απαιτητικούς!
Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο, έχουν στήσει το κιόσκι τους και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί 24ωρου βάσης.

Το φεστιβάλ ως διοργάνωση, πέρα από το πλήθος των συναυλιών και τις ποικίλες δραστηριότητες προσφέρει στους θεατές πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, ενημερώνοντας διαρκώς με έντυπο υλικό τον κόσμο που συρρέει στην περιοχή.

Σε αυτό συμβάλουν αρκετά οι εθελοντές από το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας», ο σύλλογος φίλων ΑμΕΑ νότιας Κρήτης «το Μέλλον», καθώς και εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων όπως το «Kamilari care» και ο «Αρχέλων», που προστατεύει τη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, που ζει στις παραλίες του νότου.

Στο καθαρά φεστιβαλικό κομμάτι πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν για να παρακολουθήσουν συναυλίες για όλα τα γούστα, που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές του φεστιβάλ αλλά και κάνουν το μπάνιο τους, αφού και την Κυριακή ο καιρός ήταν σύμμαχος, επιτρέποντας σε εκατοντάδες κόσμου να απολαύσουν την καταγάλανη θάλασσα.

Οι εκπλήξεις για τους επισκέπτες που κατέκλυσαν τα Μάταλα συνεχίστηκαν ενώ, από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού και η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη, ως σωστή οικοδέσποινα φρόντισε να υπάρχει μια άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και των εθελοντών κάτι που προσδίδει άλλη δυναμική στη διοργάνωση.

Τα μαγαζιά της περιοχής ήταν ασφυκτικά γεμάτα ενώ και στα ξενοδοχεία συνέβαινε το ίδιο, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να απολαύσουν στο έπακρο την φιλοξενία και την ζεστασιά των κατοίκων του Νότου.

Κυριακή χθες, τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, είχαν προγραμματιστεί πλήθος συναυλιών με μουσικά αφιερώματα στους Doors, ενώ ο Hugh Corwell από τους θρυλικούς Stranglers ξεσήκωσε τα πλήθη που βρέθηκαν στην παραλία των Ματάλων. Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ενθουσιασμένος από την διοργάνωση, καθώς έρχεται πρώτη φορά στα Μάταλα, αλλά σίγουρα θα επιστρέψει πάλι τονίζοντας ότι πέρασε υπέροχα και ευχαριστεί για την θερμή υποδοχή που το κοινό του επιφύλαξε.

Το κέφι όμως, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, καθώς στη σκηνή ανέβηκαν συγκροτήματα όπως ο Tseros, ο Harry Keyworth μαζί με τον Καπετανάκη, σε ένα συνδυασμό ξένης και παραδοσιακής μουσικής, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με τους Chesko & friends καθώς και τα μουσικά σχήματα Κλεψύδρα, Crossroads, Smoky Mugs, Entropia, Pat- Kiout, Phoenix Spell και Joel Grandel & Guests, που έπαιζαν μουσική κατά τη διάρκεια της βραδιάς στις άλλες δυο σκηνές που είχαν στηθεί μέσα στον οικισμό των Ματάλων.

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο μοναδικός Tonis Sfinos που επισκέφτηκε τα Μάταλα για Τρίτη συνεχή χρονιά, αφήνοντας το δικό του στίγμα στη διοργάνωση, καθώς είναι o απόλυτος έλληνας star που μας παρασύρει σε τρελούς ρυθμούς από τα 60’s και τα 70’s, την εποχή των αυθεντικών Hippies!

Ο διεθνούς φήμης, Richard Smith, καθηγητής μουσικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, παρέδωσε μαθήματα κιθάρας σε νέους ταλαντούχους, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, ενώ δήλωσε πως, ευχαριστήθηκε ειλικρινά όλες τις μέρες του φεστιβάλ και χαίρεται πολύ που γνώρισε αυτό το υπέροχο μέρος.

Τόνισε δε, ότι είναι ενθουσιασμένος και είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα για να παίξει πάλι. Αποχαιρετώντας είπε: «πιστεύω και εύχομαι ότι το φεστιβάλ των Ματάλων πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός γιατί αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ ευχήθηκε μια επίσης υπέροχη τελευταία ημέρα των εορτασμών».

Για σήμερα Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων στη σκηνή ανεβαίνουν ο Μάνος Παπαδάκης με την παρέα του, ο Γιώργος Ρινακάκης και ο Σωτήρης Αλεξάκης με τους Ομερτά.

Παράλληλα ο Kev Jones οι Facito και οι Cindy & Co θα μας κρατήσουν παρέα μέχρι το πρωί. Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με τον μοναδικό Μανόλη Κονταρό που στους ρυθμούς της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, θα μας δώσει ένα ανεπανάληπτο δείγμα μουσικού πολιτισμού του τόπου μας.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να περάσουμε μια ανεπανάληπτη βραδιά και απόψε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια