GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανακύκλωση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών στον Δήμο Ξάνθης

Ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ για τη συλλογή παλαιών και αχρησιμοποίητων ηλεκτρικών συσκευών προμηθεύτηκε και θα διαθέσει ο δήμος Ξάνθης μ...

Ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ για τη συλλογή παλαιών και αχρησιμοποίητων ηλεκτρικών συσκευών προμηθεύτηκε και θα διαθέσει ο δήμος Ξάνθης με στόχο την περισυλλογή των υλικών και στη συνέχεια τη διάθεσή τους προς ανακύκλωση. 

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου κ. Τάσος Θεοδωρίδης, η πρώτη προσπάθεια θα γίνει την Τετάρτη, ημέρα του περιβάλλοντος, όπου από τις 9.00 το πρωί θα σταθμεύσει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ένα κοντέινερ για τη συλλογή ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση, ενώ την ίδια ημέρα θα διανεμηθούν περίπου 700 μικρά δέντρα στους διερχόμενους πολίτες της Ξάνθης. 

Παράλληλα ο δήμος επιχειρεί να κάνει και τα πρώτα του βήματα προς τη δημιουργία ενός συστήματος ανακύκλωσης στην Ξάνθη, τοποθετώντας το κοντέινερ στα γραφεία του τμήματος Πρασίνου, ώστε σε καθημερινή βάση οι πολίτες να μπορούν να εναποθέτουν εκεί τις προς ανακύκλωση ηλεκτρικές τους συσκευές, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί άμεσα και σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς προγραμματίζεται να τοποθετηθούν κάδους περισυλλογής ηλεκτρονικών συσκευών. 

Μάλιστα, η εταιρία που έχει συμβληθεί με την αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου και την απόκτηση όλου του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών θα καταβάλει ένα συμβολικό αντίτιμο στον δήμο, με τον κ. Θεοδωρίδη να δηλώνει πως «θα δούμε που θα το καταβάλουμε με τη σειρά μας εμείς αυτό το έσοδο. Ενδεχομένως στο Γηροκομείο ή στο Ψυχολογικό Ίδρυμα της πόλης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια