GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν αγρότες της Ξάνθης!

-Σφοδρό κύμα αντίδρασης στον αγροτικό κόσμο της περιοχής για τις χρεώσεις στις δηλώσεις ΟΣΔΕ -«Επικοινώνησα με το Υπουργείο και μου είπα...

-Σφοδρό κύμα αντίδρασης στον αγροτικό κόσμο της περιοχής για τις χρεώσεις στις δηλώσεις ΟΣΔΕ
-«Επικοινώνησα με το Υπουργείο και μου είπαν ότι πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας»

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ζητούν οι αγρότες της Ξάνθης για το ζήτημα της καταβολής χρημάτων από τους ίδιους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ παρά το γεγονός πως από πλευράς του Υπουργείου έχει γίνει γνωστό πως οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών. 

Όπως είναι γνωστό για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ ζητείται από τους παραγωγούς της Ξάνθης να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο το οποίο προσδιορίζεται ανάλογα με το μέγεθος των καλλιεργούν που δηλώνουν, ενώ από την πλευρά της Ένωσης έγινε γνωστό πως τα χρήματα αυτά καταβάλλονται καθώς δεν επαρκούν οι πόροι που δίνονται από το Υπουργείο για να καλύψουν το πραγματικό κόστος της διαδικασίας.  

«Επί σειρά τριών ετών αγρότης πληρώνει 410 ευρώ για να κάνει τη δήλωσή του. Ας έρθει ο κος Χατζηελευθεριάδης να μας πει ότι δεν έχει γίνει αυτό, γιατί έχουμε και αποδείξεις.  Δεν μπορεί να ισχύουν άλλα πράγματα σε άλλους νομούς και στον δικό μας να ισχύουν πάντα τα αρνητικά» σημειώνει ο κ. Γιάννης Τσιλιγγίρης, αγρότης από την Ξάνθη, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως «εδώ για μένα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας για αυτά τα λεφτά τα οποία εάν υποθέσουμε ότι οι δηλώσεις είναι 10.500 και βάλουμε ένα μέσο όρο 70-100 ευρώ που πληρώνουν οι αγρότες θα πλησιάσουμε τις 700.000 ευρώ, συν αυτά τα οποία δίνει το Υπουργείο αγγίζουμε το 1 εκατ. ευρώ»

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει πως ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα, τονίζοντας πως «μετά από πολλές ώρες επικοινώνησα με την Γραμματέα του Υπουργείου και μου είπε τι λέτε κ. Τσιλιγγίρη υπάρχει άνθρωπος που κατέθεσε 410 ευρώ για τη δήλωση; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Ήδη μια ομάδα αγροτών, όπως σημειώνει ο ίδιος, προσανατολίζονται στο να ζητήσουν τη συνδρομή νομικού εκπροσώπου ώστε να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, εξηγώντας πως «θα γίνει το καθετί δυνατόν για να αποτρέψουμε τη συνέχεια όλων αυτών που ισχύουν μέχρι σήμερα. Δεν μπορεί το Υπουργείο να λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες και τελικά να πληρώνουν και μάλιστα τέτοια ποσά. Τα λεφτά αυτά εμείς όλοι όσοι μπορέσουμε και μαζευτούμε θα τα ζητήσουμε πίσω με αναδρομική ισχύ με παρέμβαση νομικού εκπροσώπου».

Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός πως από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ γίνεται δωρεάν, ο ίδιος υπογραμμίζει πως «αυτή η ανακοίνωση θα έπρεπε να είχε αναρτηθεί σε κάθε χωρίο και σε κάθε καφενείο ώστε να ενημερωθούν οι παραγωγοί ώστε να μην πληρώνουν. Μας θεωρούν κατώτερούς τους;».

Ενημερώθηκαν για τις εκλογές από… σπόντα! 
«Μια σειρά από πράγματα γίνονται υπόγεια με υπόγειες διαδρομές» σύμφωνα με τον κ. Τσιλιγγίρη στον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης (Συνεταιρισμός Συνεταιρισμένων Παραγωγών Ξάνθης) αναφέρει πως δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση των τοπικών παραγωγών ώστε να συμμετέχουν σε αυτή. 

«Κάποιοι θέλουν να υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα γιατί έτσι θέλουν να λειτουργεί η ΕΑΣ» σημειώνει ο ίδιος για να συμπληρώσει πως «μήπως είναι επιλεγμένοι αυτοί οι 118 αγρότες που μπήκαν στον νέο Συνεταιρισμό; Εμείς από τα καφενεία μάθαμε για τις εκλογές. Μήπως δεν είναι τυχαίοι αυτοί που επιλέχθηκαν;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια