GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδράσεις στην Ξάνθη για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κύμα σφοδρών αντιδράσεων πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο μέσα, στην κυριολεξία, σε μια νύχτα στη δημόσια τηλεόραση κα...

Κύμα σφοδρών αντιδράσεων πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο μέσα, στην κυριολεξία, σε μια νύχτα στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, μη διστάζοντας να κατεβάσει με τους διακόπτες παροχής ρεύματος της ΕΡΤ με τη συνδρομή δυνάμεων ΜΑΤ. 

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις και στην περιοχή της Θράκης, με τους εργαζόμενους στις κατά τόπους ΕΡΑ να επιδίδονται σε έναν αγώνα διατήρησης των θέσεων εργασίας τους αλλά και αναζητώντας συμμάχους στη μάχη για τη διατήρηση της λειτουργίας των παραρτημάτων της ΕΡΤ στην περιοχή. 

Στην Ξάνθη τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΕΠΑΜ προχώρησαν στην έκδοση σχετικών ανακοινώσεων, καυτηριάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης και στηλιτεύοντας την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε η ΕΛΜΕ.   

Η Γραμματεία της ΞΑΝΘΗΣ του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 
«Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας». 

Η συντονιστική επιτροπή του ΕΠΑΜ Ξάνθης στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 
«Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική πράξη της τρικομματικής χούντας που κατά παράβαση του συντάγματος και έξωθεν της συνήθους κοινοβουλευτικής διαδικασίας πήρε την απόφαση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να κλείσει την Δημόσια Τηλεόραση. 

Την πρώτη τηλεόραση που γνώρισε ο τόπος και συντρόφευσε πολλές γενιές πριν την εισβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης των μεγαλοεργολάβων και των λοιπών κρατικοδίαιτων συμφερόντων στα τέλη της δεκαετίας του 80. Και την μοναδική που έχει νόμιμη άδεια ενώ οι υπόλοιπες ιδιωτικές λειτουργούν, εκβιαζόμενες από τους πολιτικούς εδώ και 24 χρόνια, ακόμη και τώρα υπό προσωρινή άδεια. 

To success story συνεχίζεται. Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός απατεώνας που γνώρισε ο τόπος κατάφερε να κλείσει και την Ε.Ρ.Τ. Και να την προσθέσει στην ατελείωτη σειρά των δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών που εγκαταλείφθηκαν, απαξιώθηκαν και κλείσανε.

Συμμετέχουμε με τους πολίτες της Αθήνας που προσέτρεξαν και πύκνωσαν τα πλήθη που έξω από το ραδιομέγαρο, υπερασπίζονται την ιστορία και την ποιότητα στην ενημέρωση, την μόρφωση και την ψυχαγωγία του Ελληνικού Λαού. 

Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης να πράξουν το ίδιο».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ΕΛΜΕ Ξάνθης
Η κυβέρνηση, μετά την επίταξη των υπηρεσιών των εκπαιδευτικών, προχώρησε ακόμη ένα βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο κλείνοντας πραξικοπηματικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρεί αδιανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ και υποστηρίζει ότι το δικαίωμα στη δημόσια αντικειμενική πληροφόρηση και την ποιοτική ψυχαγωγία είναι μέσα στις υποχρεώσεις της πολιτείας. 

Αν και ο κλάδος μας κατασυκοφαντήθηκε από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Ξάνθης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΕΡΤ και απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση άρση αυτής της απόφασης.

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καταγγέλει την τρικομματική κυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε ουσιαστικά με συνοπτικές διαδικασίες «εξαφανίζει» Οργανισμούς του Δημοσίου και χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, ξεκινώντας  με την ΕΡΤ. Η συγκυβέρνηση του "νόμος και τάξη", παρά την αντίδραση των εργαζόμενων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζόμενων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασαν τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. 

 Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, αφορά όλους τους εργαζομένους και όλο τον λαό  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και εργοδοσίας, που είναι βαθιά αντεργατική και πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων.
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους.   

 Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους. Δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες που εκφράζονται από αυτό και δε θα τους προδώσουν. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη δική τους κρίση!   

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την ΕΡΤ: 
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τη 19η κατά σειρά!) η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε με πρωτοφανή αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική μεθόδευση στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, παγώνοντας το σήμα στον αέρα και φέρνοντας στο φέρνοντας στην μνήμη του ελληνικού Λαού μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του.

Η φίμωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, πέρα από το χτύπημα στο δικαίωμα της πληροφόρησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων, δίνει το φιλέτο της ενημέρωσης-διαφήμισης και των δημόσιων συχνοτήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα μονοπώλιο ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της ενημέρωσης, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το γεγονός ότι επιδιώκει με παρόμοιο τρόπο και το κλείσιμο και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και ξεπουλώντας το Δημόσιο πλούτο και τα Δημόσια αγαθά.

Εκφράζουμε την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τον ελληνικό Λαό να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Το προμελετημένο έγκλημα κατά της ΕΡΤ, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ο αγώνας της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του τέλους για την τρόικα εσωτερικού, τα μνημόνια και την αυταρχική εκτροπή. Ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι αγώνας όλων μας.

Η Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση ανήκει στο Λαό!
Η τρομοκρατία δε θα περάσε


Δεν υπάρχουν σχόλια