GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Aνοίγει «δρόμο» η Κομισιόν για τα μεγάλα έργα

Πολύ σύντομα προβλέπεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις νέες συμβάσεις κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα με το Έθνος.  Η ...

Πολύ σύντομα προβλέπεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις νέες συμβάσεις κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα με το Έθνος. 

Η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των παραχωρησιούχων ώστε οι συμβάσεις να προωθηθούν στη συνέχεια προς ψήφιση από την ελληνική Βουλή. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατά την ομιλία του στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε κατ' αρχήν τη βοήθεια που προσέφερε η ΕΤΕπ σε μια κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων όταν ενέκρινε δάνειο μέχρι 650 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στην κατασκευή των οδικών αξόνων (ύστερα από την παύση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες). «Αυτό συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων και τώρα δεν είμαστε καθόλου μακριά από την τελική συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά με το θέμα έχει προγραμματιστεί σήμερα το πρωί συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν. Την αισιοδοξία του για την υπέρβαση των δυσκολιών και την υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων εξέφρασε εξάλλου και ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης προχθές το βράδυ.

Τομείς συνεργασίας
Ο υπουργός αναφέρθηκε χθες και στους υπόλοιπους τομείς συνεργασίας με την ΕΤΕπ όπως η διαχείριση των απορριμμάτων σε Αττική και Περιφέρεια με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας στα δυτικά προάστια και η κατασκευή της νέα γραμμής 4 (U) του Μετρό από το Γαλάτσι προς το κέντρο.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες η σύμβαση για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 400 εκατομμυρίων ευρώ από το ειδικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου και τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια