GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ η δικαιοσύνη για το “χαράτσι” στις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητούν αγρότες της Ξάνθης μετά και τις διαστάσεις που πήρε η αντίδρασή τους,...

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ η δικαιοσύνη για το “χαράτσι” στις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητούν αγρότες της Ξάνθης μετά και τις διαστάσεις που πήρε η αντίδρασή τους, αλλά και του μαζικού του χαρακτήρα της. Μάλιστα ήρθαν ακόμη και σε επαφή με το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους εκεί υπευθύνους να πέφτουν απ’ τα σύννεφα με τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Π.Ε. Ξάνθης, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες. 

Το συνεταιριστικό κίνημα στην Ξάνθη φαίνεται πως είναι διάτρητο από παντού με την εποχή της έντονης αμφισβήτησης αυτών που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο τιμόνι του αγροτικού συνεταιρισμού να αποτελεί πλέον απτή πραγματικότητα. Οι φωνές πληθαίνουν διαρκώς, ενώ το βήμα που δίνεται στα παράπονα και τις καταγγελίες, που λιμνάζουν χρόνια, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές του συνεταιρισμού αλλά και του τρόπου με τον οποίο κάποιοι λειτουργούσαν μέσα σε αυτόν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι κάθε τόσο έρχεται στην επιφάνεια κάποιο περιστατικό ηλικιωμένων που πέφτουν θύματα κλοπής και ξυλοδαρμού στην προσπάθεια τους να συνευρεθούν ερωτικά με Ρομά, η υπηκόους Βουλγαρίας, σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης σίγουρα δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο καθώς δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Από τη μια, ηλικιωμένοι που παρουσιάζονται πρόθυμοι να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο για ερωτικές περιπτύξεις, ακόμη και με ανηλίκους - όπως στην τελευταία περίπτωση μέσα στο παρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ Ξάνθης  -  και από την άλλη αθίγγανοι ή μετανάστες (πάσης φύσεως) πρόθυμοι να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες έναντι χρηματικού αντιτίμου.  

Και στις δύο περιπτώσεις τα συμπεράσματα που εξάγονται για την εξαθλίωση, οικονομική και πνευματική, της κοινωνίας είναι τρομακτικά, ενώ καταδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως όταν σε ένα κράτος οι έννοιες της πρόνοιας αλλά και της κοινωνικής πολιτικής αποτελούν απλώς αποκυήματα ακαδημαϊκής φαντασίας τότε οι κοινωνικές δομές καταρρέουν μετατρέποντας την ίδια την πολιτεία σε μια ζούγκλα, και τα μέλη αυτής μονοκύτταρους οργανισμούς. 

ΛΟΥΚΕΤΟ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε η Κυβέρνηση, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. «Εδώ έχουμε μια χούντα» φώναζε μια εκ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε έξω από τα κεντρικά στούντιο της ΕΡΤ μετά το άκουσμα της είδησης για διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ αλλά και την ταυτόχρονη απόλυση περισσοτέρων των 2.600 εργαζομένων. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να αποδείξει και στην πράξη πως στην προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης ενός επί σειρά ετών διεφθαρμένου δημοσίου τομέα “πέφτουν κεφάλια” με τη διαδικασία να θυμίζει πολύ περισσότερο θερισμό αλλά και εργασιακή Γενοκτονία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως οι άνθρωποι που διοικούν επιλέγουν πάντα την εύκολη οδό του “όλοι έξω”, παρά αυτήν της αξιολόγησης προσφερόμενης εργασίας, αποδοτικότητας και παραγωγικότητας.        

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ThrakiToday.com για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των οικονομικών υπηρεσιών της Θράκης, το οποίο προέβλεπε την κατάργηση των τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και την ταυτόχρονη μεταφορά τους στη Δ.Ο.Υ. Κομοτηνή, και με αρκετές ημέρες καθυστέρηση πολιτικοί αλλά και φορείς της περιοχής σπεύδουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποφυγή ενός τέτοιου σεναρίου. Πληροφορίες του ThrakiToday.com θέλουν ήδη το σενάριο αυτό να έχει απομακρυνθεί, με τις δύο Δ.Ο.Υ. να παραμένουν ως έχουν, (τουλάχιστον προς το παρόν) καθιστώντας τις όποιες αντιδράσεις αργοπορημένες αλλά και ενδεχομένως εκ του ασφαλούς (στην περίπτωση που είναι σε γνώση των διαμαρτυρόμενων το γεγονός της αλλαγής των σεναρίων, για ακόμη μια φορά).  

Δεν υπάρχουν σχόλια