GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σχεδιάζουν “έγκλημα” στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης!

-Την πολιτική ανυπαρξία και αδιαφορία χρόνων… καλύπτουν τώρα με τσιμέντο  -Αντί να εκμεταλλευτούν τις υποδομές του Κολυμβητηρίου θέλουν ...

-Την πολιτική ανυπαρξία και αδιαφορία χρόνων… καλύπτουν τώρα με τσιμέντο 
-Αντί να εκμεταλλευτούν τις υποδομές του Κολυμβητηρίου θέλουν να το υποβαθμίσουν 

Την πολιτική ανυπαρξία και αδιαφορία των τελευταίων ετών, που οδήγησε το ιστορικό Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης σε αδράνεια με τους εκατοντάδες κολυμβητές της πόλης να στεγνώνουν στην κυριολεξία στερούμενοι της δυνατότητας άθλησης,  επιχειρούν να καλύψουν τώρα επιλέγοντας εγκληματικές λύσεις για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου. 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ξάνθης προσανατολίζεται στο να λειτουργήσει ξανά τον χώρο του Κολυμβητηρίου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com στο τραπέζι της συζήτησης έχει πέσει η πρόταση που θέλει τη συρρίκνωση της κολυμβητικής δεξαμενής, με την ταυτόχρονη τσιμεντοποίηση ενός μέρους της. Μάλιστα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο επιχειρείται να παρουσιαστεί ως μια σωτήρια λύση, που θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ώστε αυτό να μπορέσει να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στο κοινό. 

Το επικοινωνιακό ωστόσο αυτό τέχνασμα έρχεται να ρίξει στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας αίτημα της οποίας παραμένει η άμεση επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, χρήση του οποίου πέραν των αθλητών έκαναν άτομα με προβλήματα υγείας απολαμβάνοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων. Μια τέτοια εξέλιξη, που θα περιλαμβάνει τεχνικές παρεμβάσεις στον χώρο της κολυμβητικής δεξαμενής, με στόχο αυτή να γίνει μικρότερη, θα σημάνει ταυτόχρονη υποβάθμιση των δομών άθλησης που διαθέτει το Δημοτικό Κολυμβητήριο και οι οποίες επέτρεπαν στο παρελθόν τη διοργάνωση πληθώρας αθλητικών γεγονότων, δίνοντας ζωή στην πόλη και φέρνοντας αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Εντύπωση μάλιστα προκαλείς το γεγονός πως για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, ενδεχομένως αναζητηθεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων ευρωπαϊκών πόρων, τη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο για τη βελτίωση των υποδομών θέρμανσης του χώρου και την ηλεκτρικού του αυτονομία. 

Παράλληλα, επανειλημμένως τόσο μέσω της Εφ. Ακρίτας όσο και μέσω του ThrakiToday.com οι δύο κολυμβητικοί σύλλογοι της Ξάνθης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αναλάβουν τη λειτουργία του Κολυμβητήριου, καταθέτοντας μια σειρά από προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση, προτάσεις ωστόσο που έχουν πέσει στο κενό, καθώς συνάντησαν κλειστές αυτοδιοικητικές και πολιτικές πόρτες. 

Τώρα, και μετά από δύο και πλέον χρόνια πρακτικής αδιαφορίας, με τους τοπικούς αθλητές και πρωταθλητές του είδους είτε να έχουν εγκαταλείψει το άθλημα είτε να έχουν επιβαρυνθεί με το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος της μετακίνησής τους σε γειτονικούς νομούς ώστε να αθληθούν σε εκεί Κολυμβητήρια, έρχεται μια λύση που μόνο εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί για την ιστορία του Κολυμβητηρίου να παρουσιαστεί μάλιστα και ως πανάκια από τους εμπνευστές της. 

Πριν από μόλις λίγες ημέρες άλλωστε ο δήμος Ξάνθης προχώρησε στα εγκαίνια ενός υπερσύγχρονου αθλητικού πολυχώρου στο Εύμοιρο, κάνοντας ωστόσο πολλούς να διερωτώνται το ποια θα είναι η κατάληξή του και το εάν και αυτός ο χώρος έχει την τύχη του Κολυμβητήριου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια