GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αποκλεισμός για την Ξάνθη από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του ΕΣΠΑ

Τον αποκλεισμό της Βιομηχανικής Περιοχής της Ξάνθης από το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ & επιχειρηματικά πάρκα» το...

Τον αποκλεισμό της Βιομηχανικής Περιοχής της Ξάνθης από το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ & επιχειρηματικά πάρκα» του ΕΣΠΑ καταγγέλλει μέσω επιστολής της προς τους Βουλευτές και τον Δήμαρχο Ξάνθης η ΟΕΒΕ Ξάνθης. Σε αυτήν αναφέρεται:   

«Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν, θέτουμε υπόψιν σας τον περιορισμό, και εν τοις πράγμασι αποκλεισμό, που υφίστανται υφιστάμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις του Νομού Ξάνθης από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ & Επιχειρηματικά Πάρκα».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει την ενίσχυση της μετεγκατάστασης μόνο σε οργανωμένες και θεσμοθετημένες ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις και Επιχειρηματικά Πάρκα βάσει του Ν.4458/65 (ΦΕΚ33/Α/65), ή/και Ν.2545/97 (ΦΕΚ254/Α/97) ή/και Ν.3982/11 (ΦΕΚ143/Α/11).
Το παραπάνω νομικό πλαίσιο αποτυπώνεται στον πίνακα του Παραρτήματος V’ της από 12/03/2013 (3450/256/ΦΚ/Α.21) εγκριτικής απόφασης του προγράμματος.

Στον εν λόγω πίνακα συμπεριλαμβάνεται η Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Ξάνθης αλλά όχι και η όμορη αυτής Βιοτεχνική Περιοχή (ΒΙΟ.ΠΕ.) Ξάνθης η οποία βρίσκεται σε ισχύ με το ΦΕΚ 216/Β/19.09.1975 και είναι λειτουργούσα.

Επειδή, το ενδιαφέρον μετεγκατάστασης στη ΒΙΟ.ΠΕ.Ξ. που έχει ήδη εκδηλωθεί από επιχειρήσεις προσκρούει στον ανωτέρω χωρικό περιορισμό του προγράμματος, παρακαλούμε όπως επιληφτείτε για την άρση του, προκειμένου να συμπεριληφθεί και η ΒΙΟΠΕΞ στον πίνακα των επιλέξιμων περιοχών ώστε να ωφεληθούν από το πρόγραμμα και οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται/ενδιαφέρονται για αυτή.

Σημειώνουμε ότι κάποιες από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες (οικονομοτεχνικές/λογιστικές) και έχοντας προβεί σε σχετικές δαπάνες, αντιμετωπίζουν αδιέξοδο καθώς δεν μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο μετεγκατάστασης μέσω ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια