GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ποιος είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας πολιτικός;

Οι Έλληνες με το υψηλότερο IQ αποκαλύπτουν τον βαθμό ευφυΐας των Ελλήνων πολιτικών – Τι λένε για Γ. Παπανδρέου και Ταμήλο; Αν το σύμπ...


Οι Έλληνες με το υψηλότερο IQ αποκαλύπτουν τον βαθμό ευφυΐας των Ελλήνων πολιτικών – Τι λένε για Γ. Παπανδρέου και Ταμήλο;

Αν το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα, κατά τον Αϊνστάιν, διατηρώντας επιφυλάξεις ωστόσο για το σύμπαν, τότε το 2% του ανθρώπινου πληθυσμού που διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, πάνω από 131 στην κλίμακα Wechsler, θα πρέπει να ... ασφυκτιά στον κόσμο μας.

Για το λόγο αυτό ίσως οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν φτιάξει την δική τους κοινότητα την MENSA, ώστε η ευφυΐα τους να μην μας ... τρομάζει. Κάποιοι είναι Έλληνες και ζουν στη χώρα μας έχοντας από το 1986 τη δική τους ελληνική MENSA. Οι πιο ευφυείς άνθρωποι της Ελλάδας και μέλη της ΜΕNSA απόκάλυψαν στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ όλα όσα ξέρουν οι ... έξυπνοι και όχι μόνο. Τι δουλειά έχει ένας Παπανδρέου στη MENSA; Ποιος είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας πολιτικός και ποιος ο ... λιγότερο;

Ποιος είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός της χώρας;
Όταν συναντάς έναν Παπανδρέου στο club με τους εξυπνότερους Έλληνες δεν μπορείς να μην τον ταυτίσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Αλέξανδρος δέχεται συχνά πειράγματα για το επίθετό του, όμως η απάντησή του είναι αποστομωτική σχετικά με όσους αμφισβητούν την ευφυΐα του πρώην πρωθυπουργού. «Εντάξει πειράγματα υπάρχουν. Όλοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους απέναντι σε έναν Παπανδρέου, να τους στερήσω την ευκαιρία; Πάντως προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο όλο και περισσότεροι κρατάνε επιφυλάξεις για το κατά πόσο έξυπνες ή χαζές ήταν οι επιλογές του».

Ο 28χρονος Αλέξανδρος Παπανδρέου αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa, υπεύθυνος στον τομέα των Χαρισματικών Παιδιών και ένα από τα 5 μέλη της Gifted Youth Committee της διεθνούς Mensa. Για τον Αλέξανδρο ωστόσο είναι αρκετοί οι έξυπνοι πολιτικοί που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Φλωράκης, η Κανέλλη, ο Καρατζαφέρης, ο Ρουσόπουλος, ο Πάγκαλος.

Ο κ. Χρήστος Αποστολίδης πρόεδρος της Ελληνικής MENSA: Ο κ. Αποστολίδης θα προσθέσει στους ευφυέστερους πολιτικούς και τον κ. Μίμη Ανδρουλάκη συμπληρώνοντας «είναι πραγματιστής και ξέρει να προσαρμόζεται».

Όσο για τους λιγότερο ... χαρισματικούς πολιτικούς ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σημειώνει πως «το πολιτικό σύστημα ευνοεί και τους λιγότερο ευφυείς εφόσον εξυπηρετούν έναν κομματικό μηχανισμό. Δε νομίζω πάντως να άντεχε στην ομάδα μας ο κ. Ταμήλος εφόσον έχουμε συναντήσεις μακράς διαρκείας και ποικίλου ενδιαφέροντος και κανένας από εμάς δεν πληρώνεται για να παραστεί. Ωστόσο ο πολιτικός κόσμος παρά τα δείγματα ευφυΐας που υπάρχουν ουδέποτε έχουν απευθυνθεί στους εξυπνότερους ανθρώπους της χώρας για να τους συμβουλευτούν

« Προς το παρόν εμείς είμαστε αυτοί που απευθυνόμαστε στο κράτος κι εκείνο κωφεύει» σημειώνει ο κ. Αποστολίδης και συμπληρώνει: «Υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων, αυτών που κατέχουν μια θέση χωρίς να το αξίζουν, που η αντιμετώπισή τους είναι μάλλον εχθρική, φοβούμενοι μήπως η συναναστροφή με ένα ευφυές άτομο αποκαλύψει τη γύμνια και την ανικανότητά τους και χάσουν την «καρέκλα» τους».