GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε η κτηματογράφηση στην Ξάνθη – Προσοχή σε λάθη και παραλείψεις!

-Καταφτάνουν οι σχετικοί φάκελοι με τα κτηματολογικά στοιχεία. Διαθέσιμα και στο διαδίκτυο  Λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στη κτηματ...


-Καταφτάνουν οι σχετικοί φάκελοι με τα κτηματολογικά στοιχεία. Διαθέσιμα και στο διαδίκτυο 

Λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στη κτηματογράφηση του δήμου Ξάνθης καλούνται να εντοπίσουν και να επισημάνουν οι πολίτες, μετά και την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία από τις 15 Απριλίου. 

Οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικώς για τα κτηματολογικά στοιχεία μέσα από ειδικούς φακέλους που έχουν αποσταλεί στις διευθύνσεις που οι ίδιοι είχαν δηλώσει το 2007, όταν και προχώρησαν στο στάδιο επιβεβαίωσης της κατοχής, χρήσης και κυριότητας των ακινήτων τους.  Σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει τους σχετικούς φακέλους,  συμπεριλαμβάνονται ωστόσο στα κτηματολογικά στοιχεία πρέπει οι ίδιοι να επικοινωνήσουν με την ανάδοχο εταιρία, που είναι η Κτηματολόγιο Α.Ε. 

«Τους τίτλους κυριότητας που δηλώσαμε το 2007 ότι μας ανήκουν τώρα έρχονται και τις χωροθετούν και δίνουν έναν ειδικό κωδικό στον οποίο αναγράφονται τα στοιχεία που έχιε βρει με τις μετρήσεις της η ανάδοχος εταιρίας» αναφέρει ο κ. Χρήστος Μούρκας, αγρονόμος – τοπογράφος, εξηγώντας πως «εάν αυτή η δήλωση των στοιχείων που λαμβάνουν μέσω των φακέλων έχει λάθη τότε οι πολίτες πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να κάνουν ένταση». 

Σε περίπτωση που πρόκειται για προφανή λάθη, σε προσωπικά δεδομένα ή παραλείψεις στοιχείων, η διαδικασία που ακολουθείται είναι πιο απλή μέσω εντάσεων που καταθέτει ο αρμόδιος τοπογράφος ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για ενστάσεις που ενέχουν στοιχεία δικαστικής διεκδίκησης εκεί οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές νομικού.  «Εάν μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν κάνει κάποιος ένσταση πάει να πει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και αποδέχεται τα στοιχεία ως έχουν» αναφέρει ο κος Μούρκας, για να προσθέσει πως «τα προβλήματα μπορεί να είναι είτε τεχνικής είτε νομικής φύσεως. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί». 

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος, ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις λαθών ακόμη και στα προσωπικά στοιχεία, ενώ όπως είναι γνωστό μετά το πέρας των δύο μηνών δεν θα δοθεί άλλη παράταση αλλά τα στοιχεία θα αποσταλούν στα υποθηκοφυλακεία. Σε περίπτωση εντοπισμού λάθους μετά το πέρας της προθεσμίας οι πολίτες θα πρέπει να κινηθούν νομικά. Υπενθυμίζεται ότι η κτηματογράφηση αφορά και τον ίδιο τον δήμο Ξάνθης και τη δημοτική περιουσία, όπου και σε αυτή την περίπτωση ακολουθείται η ίδια διαδικασία.