GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλειστές οι πόρτες των ισχυρών της Ξάνθης στην κοινωνική αρωγή!

-Έφαγαν πόρτα τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη, εταιρίες – κολοσσούς αλλά και… βουλευτάδες! ...


-Έφαγαν πόρτα τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη, εταιρίες – κολοσσούς αλλά και… βουλευτάδες!

Κλειστές πόρτες αντίκρισαν μπροστά τους τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης όταν απευθύνθηκαν στους “ισχυρούς” της περιοχής, με σκοπό να ζητήσουν την αρωγή τους για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 250 οικογένειες ανέργων της περιοχής. 

Όπως είναι γνωστό το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί αποκλειστικά μέσω δωρεών και εθελοντικής προσπάθειας πολιτών της περιοχής, οι οποίοι συνδράμουν στις προσπάθειες στήριξης οικονομικά εξαθλιωμένων κατοίκων της περιοχής. Ωστόσο οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής επιτάσσουν την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους πολίτες της περιοχής που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, πολιτικών, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων της περιοχής ζητώντας τη βοήθεια τους. Απέστειλαν 70 περίπου επιστολές σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, με κάποιους εξ αυτών να ανταποκρίνονται θετικά προσφέροντας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ιδιαίτερα σημαντική και η βοήθεια που προσφέρουν μεμονωμένα πολίτες αλλά και μικρομεσαία επιχειρηματίες, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι πλήττονται βάναυσα από την οικονομική ανέχεια. 

Δεν συνέβη ωστόσο και το ίδιο με τους πολιτικούς και τους επιχειρηματικά ισχυρούς της περιοχής, που σε άλλες των περιπτώσεων επιδεκτικά και σε άλλες φιλικά και ευγενικά έκλεισαν την πόρτα στην προσπάθεια της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ομάδας, τόσο ο δήμος Ξάνθης όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης παραμένουν απόντες από την όλη προσπάθεια για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ ανάλογη στάση διατηρεί και βουλευτής της περιοχής με τον οποίο ήρθαν σε επαφή τα μέλη, λαμβάνοντας αρχικά προσωπική υπόσχεση του ιδίου για αρωγή, επί της ουσίας ωστόσο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος, έχει και το πολιτικό εκτόπισμα για να κινητοποιήσει φορείς συλλόγους με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω της δωρεάς τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.


«Πήγαμε το καλοκαίρι στον δήμο όταν ψάχναμε έναν χώρο αλλά μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν γιατί δεν έχουν χώρο να μας παραχωρήσουν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σήμερα το Παντοπωλείο λειτουργεί χάρη στον κ. Κεφαλίδη που μας παραχώρησε έναν χώρο» επισημαίνει η κα Μπεμπέκη, τονίζοντας παράλληλα πως «τρεις φορές έχουμε πάει στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη, αλλά όταν λαμβάνεις διαρκώς άρνηση σταματάς να πηγαίνεις μετά».

Όπως αναφέρει η ίδια από την πλευρά του κ. Καραλίδη προτάθηκε στα μέλη της Ομάδας να συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να τα δίνουν στη συνέχεια στη Στήριξη, της Π.Ε. Ξάνθης, ώστε να τα χορηγεί αυτή.

«Ο κ. Καραλίδης μας είπε να πηγαίνουμε τα τρόφιμα και τα ρούχα μας στη Στήριξη. Εμείς τότε ζητήσαμε  στο διοικητικό συμβούλιο αυτού του Συλλόγου να μπορούμε να συμμετέχουμε  ώστε να παρακολουθούμε σε ποιους θα δίνονται τα τρόφιμα, και μας είπαν ότι τις αποφάσεις θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί, οπότε αποφασίσαμε να μην το κάνουμε» τονίζει η κα Μπεμπέκη, για να συμπληρώσει πως «πήγαμε σε έναν Βουλευτή και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει, μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Τους άλλους δύο δεν τους βρήκαμε». 

Κλειστή πόρτα συνάντησαν τα μέλη της Ομάδας και στη γνωστή Γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, στην οποία απευθύνθηκαν ζητώντας γάλα ώστε αυτό να διατεθεί για τις καθημερινές ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όπως εξηγεί η κα Μπεμπέκη, πάρα τις διαρκείς οχλήσεις τα μέλη κατάφεραν να πάρουν μόνο μικρές ποσότητες γάλατος. 

«Πέρσι το Πάσχα πήραμε πάρα πολύ λίγα γάλατα. Έχουμε πάει τρεις φορές ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο, μας δώσανε μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα τα Χριστούγεννα 48 λίτρα γάλακτος» αναφέρει  η πρόεδρος της Ομάδας προσθέτοντας πως «τους έχουμε ενοχλήσεις 2-3 φορές τηλεφωνικά, μας είπαν ότι θα μας απαντήσουν αλλά ακόμη δεν έχουμε δει κάτι. Δεν ζητήσαμε καν τυριά που είναι ακριβά, αλλά γάλα για τα παιδία των οικογενειών».