GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην Ξάνθη ο Γάλλος Πρόξενος – Δημιουργείται «Γαλλική Γωνιά» στη πόλη!

-Πραγματοποίησε μια σειρά από εθιμοτυπικές συναντήσεις και ενημερώθηκε για την περιοχή  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Ξάνθης κ....


-Πραγματοποίησε μια σειρά από εθιμοτυπικές συναντήσεις και ενημερώθηκε για την περιοχή 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη. 

Ο Γάλλος Πρόξενος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Ξάνθης για την πόλη, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. 

Ο ίδιος ανέφερε πως επισκέφτηκε την περιοχή για να γνωρίσει καλύτερα την πόλη, την ιστορία της αλλά και την κοινωνικοοικονομική της κατάσταση, ενώ συζήτησε με τον δήμαρχο Ξάνθης το ενδεχόμενο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή. «Συζήτησα με τον δήμαρχο το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας ελληνογαλλικός σύλλογος στην περιοχή, μια ιδέα που έχουμε αναπτύξει εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρο το πότε θα υλοποιηθεί» σημείωσε ο ίδιος, με τον δήμαρχο Ξάνθης να επισημαίνει πως στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι σε πρώτο στάδιο η δημιουργία μιας Γαλλικής Γωνιάς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αντίστοιχη της ήδη υπάρχουσας Αμερικανικής Γωνιάς. 

Πέραν του δημάρχου ο Γάλλος Πρόξενος συναντήθηκε τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη όσο και με τον δήμαρχο Μύκης κ. Τσουκάλ Μουσταφά.