GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Σουρωτήρι” από τις λακκούβες οι δρόμοι της Ξάνθης! (+VIDEO)

-“Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λακκούβες” αναβιώνει καθημερινά στους δρόμους της Ξάνθης! Αντιμέτωποι με δρόμους στρωμένους όχι από ...


-“Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λακκούβες” αναβιώνει καθημερινά στους δρόμους της Ξάνθης!

Αντιμέτωποι με δρόμους στρωμένους όχι από ροδοπέταλα αλλά… από λακκούβες έρχονται καθημερινά οι οδηγοί και οι επισκέπτες της πόλης της Ξάνθης, με κεντρικούς δρόμους της πόλης να θυμίζουν περισσότερο σουρωτήρια παρά οδικό δίκτυο. 

Τεράστιες λακκούβες, τρομακτικά επικίνδυνες συναντά κανείς σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων η μια από την άλλη σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πόλης, με τους οδηγούς να αναγκάζονται είτε να πέφτουν μέσα σε αυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οχήματά και την ασφάλειά τους, είτε να επιχειρούν ελιγμούς στην προσπάθειά τους να τις αποφύγουν. Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή είχε ως αποτέλεσμα όλοι σχεδόν οι δρόμοι της πόλης να γεμίσουν λακκούβες ενώ οι ήδη υπάρχουσες έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνες καθώς επεκτάθηκαν. 

Σε πολλές μάλιστα των περιπτώσεων οι επικίνδυνες λακκούβες δεν γίνονται αντιληπτές από τους οδηγούς παρά μόνο όταν φτάσουν πολύ κοντά σε αυτές με αποτέλεσμα η αντίδρασή τους να είναι αντανακλαστική με ορατό τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Παράλληλα, η καθημερινή επαφή των οχημάτων, τόσο των αυτοκινήτων όσο και των δικύκλων, με τις οδικές αυτές παραφωνίες των δρόμων της Ξάνθης έχει αποτέλεσμα την επιτάχυνση των φθορών των οχημάτων με τους οδηγούς σε πολλές των περιπτώσεων να αναγκάζονται να βάλλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν προβλήματα που παρουσιάζονται στα οχήματά τους από τις λακκούβες. 

Το ζήτημα της κακής κατάστασης που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο της πόλης της Ξάνθης τέθηκε και κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, όπου είχε επισημανθεί ότι θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων μόλις βελτιωθεί ο καιρός, ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να έχουν αποτέλεσμα. Ήδη η πόλη της Ξάνθης ωστόσο βρίσκεται σε ρυθμούς καρναβαλιού, και μόλις ένα μικρό κομμάτι του προβλήματος έχει επιδιορθωθεί, με συνεργεία του δήμου να «μπαλώνουν» κάποιες από τις λακκούβες που βρίσκονταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.