GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάθε δρόμος και μια τεράστια λίμνη σε οικισμό της Ξάνθης (+VIDEO)

Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες που ξεπροβάλλουν στον ήδη υποανάπτυκτο οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη μετά από κάθε κακοκαιρία.  Οι ...


Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες που ξεπροβάλλουν στον ήδη υποανάπτυκτο οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη μετά από κάθε κακοκαιρία. 

Οι τεράστιες λακκούβες που συναντά κανείς σε όλο το οδικό δίκτυο του οικισμού των Ρομά γεμίζουν με νερά με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε τεράστιες λίμνες, με τους κατοίκους να αισθάνονται όσο ποτέ παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 

Μια ισχυρή νεροποντή είναι αρκετή για να μετατρέψει τους δρόμους του οικισμού σε ορμητικούς χείμαρρους με τα σπίτια να πλημμυρίζουν και τους κατοίκους να επιχειρούν με κάθε μέσο την απομάκρυνση των νερών. 

Παρά τις διαρκείς επισημάνσεις από πλευράς των κατοίκων για βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσής τους, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου πάντα και του γεγονότος πως η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα που κατοικεί στον οικισμό χρησιμοποιείται για ψηφοθηρικούς σκοπούς και στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου παραμένει στο επίκεντρο το επιχείρημα πως διατηρείται σε τέτοιο υποανάπτυκτο επίπεδο με σκοπό την εύκολη χειραγώγησή της.