GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες σε προσιτές τιμές στην Ξάνθη! (+VIDEO)

-Παράλληλη συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου  Στη διανομή τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς στους κατ...


-Παράλληλη συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου 

Στη διανομή τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες προχώρησαν για ακόμη μια φορά το πρωί της Κυριακής η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και η Ομάδα Δράσης Ξάνθης Χωρίς Μεσάζοντες. 

Οι καταναλωτές, που ανταποκρίθηκαν θετικά σχηματίζοντας ουρές στους κατά τόπους πάγκους προϊόντων, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν σε συμφέρουσες τιμές αλεύρι, πατάτες, ρύζι, ελιές, λαχανικά, όσπρια και μέλι από την υπαίθρια λαϊκή αγορά που στήθηκε έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ από νωρίς το πρωί της Κυριακής. 

Παράλληλα, υπήρξε κινητοποίηση για τη συγκέντρωση φαρμάκων για την ενίσχυση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου-Ιατρείου της Μητρόπολης Ξάνθης που προσφέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της περιοχής. 

«Έχουμε φέρει σε επαφή τους παραγωγούς με τους καταναλωτές για να πάρουν καλής ποιότητας προϊόντα σε τιμή παραγωγού, δηλαδή έχουμε βγάλει απ’ έξω τους μεσάζοντες» εξηγεί η κα Αιμιλία Ικονίαδου μέλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών τονίζοντας παράλληλα πως από τη μεριά των παραγωγών εκδίδονται παραστατικά κατά τη προώθηση των προϊόντων στους καταναλωτές ενώ έχει προηγηθεί έλεγχος της ποιότητας των προς διάθεση προϊόντων.  


«Το κοινό ανταποκρίνεται πάρα πολύ και μας ζητάει και πιο συχνά να γίνονται τέτοιες κινήσεις και να φέρουμε και άλλα προϊόντα» συμπληρώνει η ίδια, ενώ ήδη υπάρχει προγραμματισμός για την επόμενη διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες μια εβδομάδα πριν την τελευταία εβδομάδα του Πάσχα.