GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Παρέλαση της Ξάνθης (+VIDEO)

-Αποστειρωμένη από πολίτες η περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Με τα κιάλια έβλεπε ο κόσμος! -Κάγκελα, κάγκελα παντού…. κατά τη...

-Αποστειρωμένη από πολίτες η περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Με τα κιάλια έβλεπε ο κόσμος! -Κάγκελα, κάγκελα παντού…. κατά τη διάρκεια της παρέλασης 

Αποστειρωμένη από πολίτες ήταν η περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής και μαθητής παρέλασης το πρωί της Δευτέρας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το χώρο περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων, ενώ είχαν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα αποτρέποντας τον κόσμο να πλησιάσει. Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι κατέφτασαν στον χώρο των εκδηλώσεων η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κος Παναγιώτης Κοκκόρης. Ακολούθησε η κατάθεσή στεφάνων, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.





Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν ευτράπελα ή επεισόδια, καθώς δεν υπήρξε καμιά κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση. Αρνητικά σχολιάστηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων τα ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που στην προσπάθειά τους να παρακολουθήσουν την παρέλαση κάθισαν κάτω στον δρόμο, δημιουργώντας δυο αντικρουόμενες εικόνες, με τους μεν επισήμους να βρίσκονται υπό αυστηρό κλοιό προστασίας και στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, και τους δε πολίτες να στέκονται καρτερικά πίσω από τα κάγκελα ή κάτω στον δρόμο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. 

Η πόλη της Ξάνθης είχε φορέσει το εορταστικό της φόρεμα, με το σύνολο των οικοδομών και καταστημάτων να αναρτούν σημαίες, ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις, παρά τον μουντό καιρό που επικρατούσε στην πόλη.

«Είναι διπλή η σημερινή γιορτή. Μετά από 400, για εμάς εδώ στη Θράκη, 500 χρόνια σκλαβιάς ξαναβρήκαμε την ελευθερία μας για να ζούμε, να κινούμεθα και να δημιουργούμε ελεύθερα. Σήμερα καμαρώσαμε τα μαθητιώσα νεολαία, τα στρατευμένα μας παιδιά και τους πολιτιστικούς συλλόγους που πέρασαν από μπροστά μας τα χαρήκαμε και τα χειροκροτήσαμε, αλλά το μήνυμα που μας δίνει η συγκεκριμένη ημέρα είναι να μείνουμε δεμένοι στις ρίζες μας στην πίστη μας στο Θεό και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και να μείνουμε ενωμένοι γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο σήμερα για να ξαναδούμε στην πατρίδα μας τη θέση που πρέπει να έχει στο διεθνές γίγνεσθαι» τόνισε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ενώ από την πλευρά του ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης σημείωσε πως «η γενναιότητα και η περίσσια δύναμη που έδειξαν οι προγονοί μας πρέπει να είναι φωτοδότης που θα μιμούνται οι σημερινοί νέοι και να είναι σίγουροι ότι τέτοια δύναμη ψυχής που έδειξαν οι προγονοί μας πρέπει να επιδείξουν και αυτοί για να ξεπεράσουμε τις οποίες δύσκολες στιγμές που έχουμε μπροστά μας και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».