GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (+VIDEO)

Στην πόλη της Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στρατηγός κος Σωτήριος Γεωργακόπουλος στο πλ...


Στην πόλη της Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στρατηγός κος Σωτήριος Γεωργακόπουλος στο πλαίσιο περιοδείας του στις Πυροσβεστικές Διευθύνσεις της Θράκης. 

Ο κος Γεωργακόπουλος έφτασε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Διεύθυνση Ξάνθης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή των Πυροσβεστικών Διευθύνσεων της ΑΜΘ κ.  Σωτήριο Τερζούδη καθώς και τον Επιθεωρητή Β. Ελλάδος κ. Ιωάννη Καραλία. 

«Για την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο του 2013 σχεδιάζουμε περιοδείες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και έχουμε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπλεκόμενους φορείς να λύσουμε άμεσα προβλήματα και να εξάγουμε συμπεράσματα ώστε να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο και να τα εντάξουμε στον σχεδιασμό μας για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα το καλοκαίρι» εξηγεί ο κος Γεωργακόπουλος τονίζοντας παράλληλα πως «η Ξάνθη είναι σε μια καλή κατάσταση, δεν έχουν καταστροφικά αποτελέσματα οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου θα είναι άριστα και φέτος, όπως και η συνεργασία μας με την εδώ Διεύθυνση». 

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας σχολιάζοντας τα σενάρια που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πυροσβεστικών Διευθύνσεων και Σταθμών ανέφερε πως «αυτά δεν γίνονται έτσι απλά. Κλείσιμο ή άνοιγμα Πυροσβεστικών Σταθμών ή κλιμακίων δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει θα πρέπει να προέλθει μέσα από μια σοβαρή μελέτη όπου θα περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα κριτήρια τα οποία πρέπει να περιλαμβάνονται για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια της επόμενης αντιπυρικής περιόδου δεν προβλέπεται οποιαδήποτε αλλαγή».
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή της Θράκης, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Κομοτηνή, ενώ η Ξάνθη αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη. 

«Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας περιοδείας που έχουμε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε προβλήματα, να βρούμε από κοινού λύσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στο προσωπικό να εκφράσει καλύτερα αυτό που έχει στο μυαλό του ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα για την αντιπυρική περίοδο. Το Πυροσβεστικό Σώμα από τις μέχρι στιγμής επαφής που έχουμε κάνει βρίσκεται με το ίδιο ψηλό ηθικό που είχε όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουμε να έχουμε και φέτος καλά αποτελέσματα» σημειώνει ο κος Γεωργιάδης τονίζοντας παράλληλα πως «σε σχέση με το ανθρώπινο προσωπικό σε επίπεδο υπηρεσιών Περιφέρειας ΑΜΘ αυτό κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και προσπαθεί μέσα στο περιβάλλον που ζούμε σήμερα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένο για το καλοκαίρι. Σε επίπεδο τώρα ειδικά του Πυροσβεστικού Σώματος υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Στην Αλεξανδρούπολη έχουμε έναν σύγχρονο Πυροσβεστικό Σταθμό ενώ ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κομοτηνής βρίσκεται σε μια πεπαλαιωμένη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία κάνει προσπάθεια για να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό ώστε να είναι περισσότερο έτοιμοι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί. Πρόσφατα ξεμπλοκάραμε έργα προμηθειών 69.000.000 ευρώ και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα θα ανανεώσει τον εξοπλισμό του».