GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πανζουρλισμός και εκνευρισμός στην ουρά του ΙΚΑ Ξάνθης (+VIDEO)

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης με τους ασφαλισμένους να σχηματίζουν ουρά που έφτανε έως...


Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης με τους ασφαλισμένους να σχηματίζουν ουρά που έφτανε έως την κεντρική είσοδο του κτηρίου των διοικητικών υπηρεσιών. 

Μετά την απόλυση επτά εργαζομένων στο ΙΚΑ Ξάνθης που είχαν προσληφθεί με την περιβόητη προκήρυξη 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ και τις ελλείψεις σε προσωπικό που καταγράφονται στο ΙΚΑ της περιοχής, οι 56.000 ασφαλισμένοι της Π.Ε. Ξάνθης εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση από μόλις 7 εργαζόμενους που έχουν απομείνει στο υποκατάστημα του ΙΚΑ. 

Ο πανικός που επικρατούσε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ήταν αρκετός για να οξύνει τα πνεύματα ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα όσο η ώρα περνούσε και η αναμονή μεγάλωνε, χωρίς να μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν. Όπως εξηγούν στην κάμερα του ThrakiToday.com είναι αναγκασμένοι να “κατασκηνώνουν” έξω από το ΙΚΑ περιμένοντας καρτερικά να εξυπηρετηθούν, ενώ χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι το γεγονός πως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται δύο και τρεις φορές το ΙΚΑ για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους. 

Ήδη από την πρώτη στιγμή της απόλυσης των επτά εργαζομένων του ΙΚΑ Ξάνθης είχαν επισημανθεί τα λειτουργικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την περαιτέρω αποδυνάμωση του υποκαταστήματος της περιοχής, το οποίο ούτως ή άλλως παρουσίαζε τη μικρότερη επάνδρωση σε προσωπικό απ’ όλα τα ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.