GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι… για παράβαση καθήκοντος!

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος απλή και κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε σε δημοτικούς σύμβουλους του δήμου Ξάνθης που συμμετείχαν την περίοδο ...

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος απλή και κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε σε δημοτικούς σύμβουλους του δήμου Ξάνθης που συμμετείχαν την περίοδο 2010 με 2011 στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ διώξεις έχουν ασκηθεί και για άλλες υποθέσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο σύνολό τους, κατηγορούνται ότι δεν προχώρησαν στην επιβολή προστίμων και των απαραίτητων διοικητικών κυρώσεων, ως όφειλαν, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Ξάνθης καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χρίστο Πούλιο (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), Νίκος Φωτιάδη, Χρήστο Μούρκα, Γιώργο Παπασταματίου, Καλογερή Κρίτωνα, Απόστολο Αγκόρτσα, Νίκο Ανταμπούφη, Δημήτρη Βορίδη, Σπύρο Μαζαράκη, Μανόλη Φανουράκη, Σάββα Μελισσόπουλο και Στέλιο Χατζηαβραμίδη.  

Όλες οι υποθέσεις είναι πρωτοείσακτες, ο δήμαρχος Ξάνθης εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις ως πρόεδρος τότε της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενώ οι κατά περίπτωση κατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ορίζονται από τη στάση που κράτησαν στις επίμαχες αποφάσεις.