GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ταβέρνες και Καφέ-Μπαρ στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης!

-Δόθηκε το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας  -Σκέψεις και προτάσεις για περαιτέρω βελτ...


-Δόθηκε το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας 
-Σκέψεις και προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του κτηρίου και επιπλέον αλλαγές 

Η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς του δήμου Ξάνθης ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα σε αυτή απασχόλησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου. Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας είχε απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με τα μέλη να αποφασίζουν ομόφωνα υπέρ αυτής. 

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση αλλά είναι αποσπασματική. Πρέπει να αλλάξει μορφή η δημοτική αγορά, γιατί πεθαίνει. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, μόλις αδειάσει ένα κατάστημα δεν υπάρχει ενδιαφέρον  για την μίσθωσή του» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Χρίστος Πούλιος συμπληρώνοντας πως «πρέπει να φύγει η δημοτική αστυνομία από το καλύτερο τμήμα της δημοτικής αγοράς. Να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα και να δώσουμε κίνητρα σε μαγαζία ώστε να εγκατασταθούν εκεί». 

Το ζήτημα της υγιεινής του χώρου της Δημοτικής Αγοράς έθεσε από την πλευρά της η κα Μπέτυ Πατσίδου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή, σημειώνοντας πως «εγώ προτείνω να γίνει ένας καινούργιος κανονισμός λειτουργίας γιατί ο υπάρχουν είναι υποτυπώδεις. Πάνω απ’ όλα πρέπει να δούμε το θέμα της υγιεινής, όταν έχει τέτοιο χάλι η δημοτική αγορά πως θα μπει εκεί μέσα ο κόσμος; Δεν σεβόμαστε ούτε τους πολίτες ούτε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται μέσα εκεί».

Την πρόταση της κ. Πατσίδου αποδέχθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης επισημαίνοντας πως «πρέπει να φέρει η αρμόδια υπηρεσία μια εισήγηση, ώστε να φτιάξουμε έναν νέο κανονισμό λειτουργίας ώστε να γίνει η δημοτική αγορά ένας πόλος έλξης, και δεν πρέπει να φοβούνται οι επιχειρηματίες το να μπει και μια άλλη δραστηριότητα εκεί γιατί θα είναι υπέρ της τόνωσης της κίνησης στην αγορά». Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, μέσα στο καλοκαίρι θα υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης της δημοτικής αγοράς καθώς και παράλληλες παρεμβάσεις προς την κτηριακή βελτίωση της αγοράς.    

Τα μέλη προχώρησαν στην έγκριση της αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς, με την κα. Πατσίδου να μειοψηφεί.