GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χωρίς μπλε κάδους ανακύκλωσης…. Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα!

Ανάμεσα στις πόλεις της χώρας που δεν διαθέτουν μπλε κάδους ανακύκλωσης συγκαταλέγονται τρεις μεγάλες πόλεις  της Περιφέρειας ΑΜΘ και πι...

Ανάμεσα στις πόλεις της χώρας που δεν διαθέτουν μπλε κάδους ανακύκλωσης συγκαταλέγονται τρεις μεγάλες πόλεις  της Περιφέρειας ΑΜΘ και πιο συγκεκριμένα η Ξάνθη, η Καβάλα και η Δράμα.

Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜΘ να παραμένει ακόμη στα χαρτιά και τις κατά τόπους παράνομες χωματερές να αποτελούν οικονομικές και περιβαλλοντικές πληγές για την τοπική αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας φαντάζει άκρως αναμενόμενη η απουσία κάδων ανακύκλωσης από το σύνολο των πόλεων της ΑΜΘ.

Σε χειρότερη θέση ακόμη από χώρες που μπήκαν αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των “27″, όπως η Τσεχία, είναι η Ελλάδα στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνει “αγγίζει” μόλις το 18% με 20% επί των παραγόμενων σκουπιδιών, τη στιγμή που ο γενικότερος στόχος για την ανακύκλωση αστικών στερεών αποβλήτων είναι 50% έως το 2020.

Ειδικότερα, σε δεκάδες δήμους της χώρας δεν λειτουργεί ακόμη και σήμερα κάποιο οργανωμένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το επικρατέστερο σύστημα είναι εκείνο των μπλε κάδων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για τα υλικά συσκευασιών, από το οποίο απουσιάζουν 84 δήμοι σε σύνολο 325 και συμμετέχουν 241. 

Οι λόγοι της κατάστασης αυτής αναζητούνται ανάμεσα στον βαθμό ευαισθητοποίησης των πολιτών, την έλλειψη συστηματικότητας και οργάνωσης εκ μέρους των Δήμων και της Πολιτείας, τη μη επέκταση των όποιων προγραμμάτων εφαρμόστηκαν αλλά και τις επιλογές που προβάλλουν ισχυρά οικονομικά κέντρα.