GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γκαζάκια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα!

Εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που είχαν στόχο τα γραφεία Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών, σημειώθηκαν τα ξημερώματ...


Εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που είχαν στόχο τα γραφεία Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Καβάλα.

Λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από ένα γκαζάκι και στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό, στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου στον 5ο όροφο στεγάζονται γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Από την έκρηξη και την εστία φωτιάς που προκλήθηκε, σημειώθηκαν φθορές στα τζάμια της εισόδου της πολυκατοικίας. Σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι δράστες τοποθέτησαν παρόμοιο εμπρηστικό μηχανισμό με δύο γκαζάκια, στην είσοδο οικήματος, όπου στεγάζεται γραφείο Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας. 

Και σε αυτή την περίπτωση προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο της οικίας, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από τους πυροσβέστες.

Τι αναφέρει η Αστυνομία: 
Την 12-3-2013/03.55 στην Καβάλα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (ΑΕΜ), αποτελούμενο από μία φιάλη βουτανίου (γκαζάκι) και άλλο άγνωστο εμποτισμένο υλικό, στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου στον 5ο όροφο αυτής στεγάζεται γραφείο πολιτικού  κόμματος, τον οποίο αφού έθεσαν      φωτιά, προξένησαν πυρκαγιά, από την οποία προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο πολυκατοικίας (ράγισμα τζαμαρίας). 

Στον ίδιο χρόνο άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν έτερο αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (ΑΕΜ) , αποτελούμενο από (2) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια) και άλλο άγνωστο εμποτισμένο υλικό, στην είσοδο οικήματος, όπου στεγάζεται γραφείο Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, τον οποίο αφού έθεσαν φωτιά, προξένησαν πυρκαγιά, από την οποία προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο οικήματος (αποχρωματισμός πόρτας). Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημίες σε παρακείμενες οικίες. Φωτιά κατεσβέσθη από Π.Υ. Καβάλας.  Προανάκριση διενεργείται από Τ.Α. Καβάλας.