GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προχωρά η δεύτερη φάση της κτηματογράφησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ!

Στη δεύτερη φάση της κτηματογράφησης με την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων μέσα στο 2013 προχωρούν περιοχές της Π...


Στη δεύτερη φάση της κτηματογράφησης με την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων μέσα στο 2013 προχωρούν περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη. 

Πανελλαδικά πρόκειται για οκτώ συνολικά περιοχές της Αττικές, εννιά της Θεσσαλονίκης και εννιά της υπόλοιπης Ελλάδος. Η ανάρτηση αφορά 2,664 εκατομμύρια δικαιώματα, τα οποία ανήκουν σε 1,1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη στιγμή που θα γίνει η ανάρτηση ώστε να υποβάλουν εντάσεις σχετικά με τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους. 

Μετά και την ολοκλήρωση της ανάρτησης, ολοκληρώνεται και η κτηματογράφηση και τίθεται σε λειτουργία τα κτηματολογικά γραφεία.

Συνολικά μέσα στο 2013 πλην των νέων κτηματολογικών γραφείων ανά τη χώρα που αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, 33 νέες περιοχές θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στις οποίες αντιστοιχούν 1.491.615 δικαιώματα 621.507 πολιτών. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, η οριστικοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας γίνεται μετά την παρέλευση της δεκαετίας. 

Από την έναρξη της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων, οι ιδιοκτήτες θα απευθύνονται σε αυτά για θέματα των ακινήτων τους ενώ σταματά η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων.

Οι περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ οι οποίες προχωρούν στη δεύτερη φάση της κτηματογράφησης και στις οποίες θα γίνει ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων εντός του 2013 είναι οι εξής:
Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Τ.Δ. Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης
Τ.Δ. Δράμας του Δήμου Δράμας

Ολες οι παραπάνω περιοχές αφορούν το πρόγραμμα κτηματογράφησης των 107 δήμων και κοινοτήτων που ξεκίνησε το 2008, το οποίο αφορά 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας και καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης, δήλωσε στο «Εθνος» πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα υπογραφούν 3-4 συμβάσεις για την κτηματογράφηση και άλλων περιοχών γύρω από την Αθήνα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι αναθέσεις συμβάσεων που αφορούν το πρόγραμμα του 2008.

Οι αρμόδιοι της Κτηματολόγιο ΑΕ αναμένουν την κατάθεση, μέσα στον Μάρτιο, του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο θα αναμορφώνεται η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιταχυνθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να συντομεύσει ο χρόνος για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου. Πιστεύουν επίσης πως το τέλος που επιβάλλεται με τον νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών θα αποτρέψει τις εταιρείες από τις χρονοβόρες προσφυγές.