GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τρακτέρ θα σέρνουν και φέτος τ’ άρματα στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

-Όλα σχεδόν έτοιμα για τη φετινή παρέλαση. Η Λάουρα Νάργες η Βασίλισσα του Καρναβαλιού… με 2.000 ευρώ αμοιβή  -Η πιθανή κακοκαιρία απασ...


-Όλα σχεδόν έτοιμα για τη φετινή παρέλαση. Η Λάουρα Νάργες η Βασίλισσα του Καρναβαλιού… με 2.000 ευρώ αμοιβή 
-Η πιθανή κακοκαιρία απασχολεί τους διοργανωτές. Επί ποδός για τα προβλήματα που ανακύπτουν 
-Θα μεταδοθεί ζωντανά η Κυριακάτικη παρέλαση από την ΕΡΤ3 

Τρακτέρ θα αναλάβουν και φέτος τη ρυμούλκηση των έξι αρμάτων που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων την Κυριακή στην Ξάνθη. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο στρατός αρνήθηκε να παραχωρήσει οχήματα για τη μεταφορά των  καρναβαλικών αρμάτων με τους διοργανωτές να στρέφονται για ακόμη μια χρονιά στη λύση των τρακτέρ, τα οποία και μισθώνουν από αγρότες της περιοχής. Ωστόσο σε αντίθεση με πέρσι, οπού τα άρματα προπορεύτηκαν της παρέλασης των καρναβαλιστών φέτος αυτά θα βρίσκονται τόσο στην έναρξη όσο και κατά μήκος της παρέλασης, όπως άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν.  

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής από τη δυτική είσοδο της πόλης κατευθύνεται μέσω της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Ξάνθης και από εκεί στο Γήπεδο του ΑΟΞ όπου καταλήγουν οι καρναβαλιστές. Τόσο στην έναρξη όσο και στον τερματισμό της πορείας θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ θα τοποθετούν κάγκελα κατά μήκος της παρέλασης στα σημεία που συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος. Παράλληλα εργαζόμενοι εταιριών ασφαλείας θα αναλάβουν την περιφρούρηση του χώρου, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτρέπεται η παρείσφρηση εντός της παρέλασης καρναβαλιστών που δεν συμμετέχουν σε κάποιο από τα πληρώματα.   

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί πρωτίστως τους διοργανωτές μέχρι στιγμής είναι η πιθανή κακοκαιρία, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ ήδη υπάρχει προγραμματισμός σε περίπτωση βροχής για τη συναυλία του συγκροτήματος Koza Mostra που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης (13.30) ώστε αυτή να μεταφερθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης. Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώνεται το επίσημο Harlem Shake του φετινού καρναβαλιού, το οποίο θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής παρέλασης. 

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί έξι καρναβαλικά άρματα, δύο από πέρσι, τρία φετινά και μια καμήλα. Σε περίπου 2.000 ευρώ ανέρχεται η αμοιβή της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού, ποσό που θα καλυφτεί από χορηγία, ωστόσο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από πλευράς μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου οι οποίοι επισημαίνουν πως θα μπορούσε να επιλεχθεί Ξανθιώτισσα για τον ρόλο της Βασίλισσας και χρήματα από τη χορηγία να δαπανηθούν για άλλους σκοπούς. 

Υπενθυμίζεται πως ο φετινός προϋπολογισμός των καρναβαλικών εκδηλώσεων παρουσιάζεται δραματικά συρρικνωμένος συγκριτικά με παρελθόντα έτη. 

Προβλήματα στη μετακίνηση των επισκεπτών αναμένεται να δημιουργήσει ο κλειστός περιφερειακός, ενώ από την πλευρά των διοργανωτών παρακινούνται οι επισκέπτες να εισέρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης ώστε να κατευθυνθούν στο παρκινγκ του δήμου και από εκεί με αστικά λεωφορεία να μεταφερθούν δωρεάν στο κέντρο της πόλης. Τα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής. 

Ακόμη, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2013, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Β. Κωνσταντίνου και Β. Σοφίας, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου. Για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της παλιάς Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα εκδίδει κάρτες διέλευσης οχημάτων. Η παραλαβή τους θα γίνεται από τα γραφεία του Τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, στην πλατεία Ματσίνη τις εργάσιμες μέρες και ώρες.