GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πέρασε το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες στον Πρίνο

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροποποιητική σύμβαση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα. Με ψήφους...


Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροποποιητική σύμβαση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα.

Με ψήφους 164 υπέρ (110 κατά και τρεις «παρών») ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα. Η σύμβαση είναι μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και τις εταιρείες της KAVALA OIL και Energean Oil.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ψήφισαν υπέρ τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και καταψήφισαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η τροποποίηση της σύμβαση είχε τεθεί στο στόχαστρο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας μετά την ενδοεταιρική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στην KAVALA OIL και την Energean Oil. Συγκεκριμένα, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να αποσύρει το νομοσχέδιο σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση στις σχέσεις των δύο εταιρειών. Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης ζήτησε από το προεδρείο να μην βάλει σε δοκιμασία το Σώμα να ψηφίσει μια σκανδαλώδη σύμβαση.

Ωστόσο ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος επέμεινε στην ανάγκη κύρωσης της σύμβασης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή «δεν συναρτάται ούτε εξαρτάται από τις όποιες τυχόν όψιμες επιστολές και επιγενόμενες ενδοεταιρικές διενέξεις - οι οποίες στο βαθμό που υφίστανται ή θα εκδηλωθούν - δεν αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε την εκτελεστική εξουσία αλλά θα πρέπει να επιλυθούν με άλλα μέσα και σε άλλα ακροατήρια».
Πηγή: ΑΜΠΕ