GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κλειδώνει η διαδικασία πώλησης της ΣΕΚΑΠ στον νέο ιδιοκτήτη!

-Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει τον νέο ιδιοκτήτη από τους τέσσερις μνηστήρες που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά….  Στη δεύτερη ...


-Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει τον νέο ιδιοκτήτη από τους τέσσερις μνηστήρες που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά…. 

Στη δεύτερη και τελευταία φάση πέρασε η διαδικασία πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ, μετά και την ολοκλήρωση της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από πλευράς των υποψήφιων επενδυτών. 

Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκαν οι τέσσερις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν από δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, μια από τη Ρωσία και μια από τη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την BIOSYNTEC S.A. εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φίλτρων τσιγάρων και εδρεύει στη Γαλλία, την ρωσική DONSKOY TABAK JSC του Ιβάν Σαββίδη, με την οποία η ΣΕΚΕ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου των μετοχών που η ίδια κατέχει στη ΣΕΚΑΠ, την τουρκική εταιρία EUROPEAN TOBACCO A.S. και την κοινοπραξία SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα). 

Της κατάθεσης των τεσσάρων δεσμευτικών αυτών προσφορών είχε προηγηθεί ανακοίνωση από πλευράς του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ σύμφωνα με την οποία δινόταν παράταση στην πρώτη φάση της διαδικασίας μέχρι και τις 20 Μαρτίου ενώ παράλληλα οριζόταν ως απαραίτητη προϋπόθεση η έγγραφη προγενέστερη συμφωνία του όποιου υποψήφιου επενδυτή με τη ΣΕΚΕ. Από όσα έχουν γίνει επισήμως γνωστά μόνο η εταιρία του κ. Ιβάν Σαββίδη έχει έρθει σε συμφωνία με τη ΣΕΚΕ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτής, όπως για παράδειγμα η τιμή πώλησης των μετοχών,  γεγονός που δίνει προβάδισμα στην εταιρία του κ. Σαββίδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΤΕ. 

Πλέον, η Επιτροπή Αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, το περιεχόμενο των οποίων μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, σε συνεργασία με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης τη Σύμβουλο Πώλησης Deloitte αναλαμβάνουν την αξιολόγηση των προσφορών ώστε να βρεθεί ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ. Στο στρατόπεδο των εργαζομένων επικρατεί σιγή αναμονής, μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΤΕ αναφέρει για τη συνέχιση της διαδικασίας πως «η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού  για την πώληση του πακέτου μετοχών που κατέχει στην  βιομηχανία  ΣΕΚΑΠ Α.Ε., υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορές τέσσερις (4)  συνολικά υποψήφιοι και είναι οι εξής: 
1. BIOSYNTEC S.A. (Γαλλία)
2. DONSKOY TABAK JSC (Ρωσία)
3. EUROPEAN TOBACCO A.S. (Τουρκία)
4. SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα)
Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με  τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή».