GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ολοκληρώθηκαν οι επαφές των φορέων της Θράκης με τους αρχηγούς των κομμάτων για το θέμα των χρυσωρυχείων

Με τις επισκέψεις στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι επαφές...


Με τις επισκέψεις στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι επαφές των τοπικών φορέων της Θράκης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των Χρυσωρυχείων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου, Γιώργος Ντόλιος, ο... βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έβρου, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Αρριανών, Ιμπραχήμ Σερήφ, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών, Ηλίας Ιωαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Αριστερή Οικολογική Συνεργασία, Τάκης Χαρίτου, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστος Τρέλλης, και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, Νίκος Παπαθανασίου.

Οι φορείς του Έβρου και της Ροδόπης επανέλαβαν την πάγια θέση τους ενάντια σε οποιαδήποτε εξορυκτική μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης και μετέφεραν το αίτημα του ντόπιου πληθυσμού για στήριξη στον δίκαιο αγώνα κατά του χρυσού.

Οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα του ντόπιου πληθυσμού ενάντια στα σχέδια και τις δραστηριότητες των Χρυσωρυχείων Θράκης και δεσμεύτηκαν να θέσουν το ζήτημα στην κυβερνητική ατζέντα.

Οι επαφές των τοπικών φορέων της Θράκης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ξεκίνησαν την Τρίτη με επισκέψεις στους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Αλέκα Παπαρήγα. Στις συναντήσεις της Τρίτης συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Θράκης, μετέφεραν το ηχηρό μήνυμα ενάντια σε οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα των χρυσωρυχείων στη Θράκη, και διεμήνυσαν ότι οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα τους βρει αντίθετους. Δήλωσαν δε, έτοιμοι να αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις προκειμένου να εισακουστεί το αίτημα των τοπικών κοινωνιών και να τελειώσει οριστικά οποιοδήποτε σενάριο επανέρχεται κατά διαστήματα σχετικά με την υλοποίηση των καταστροφικών για την περιοχή, το περιβάλλον, και την υγεία των κατοίκων, εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων δήλωσαν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα που δίνει η κοινωνία της Θράκης,

Ο απολογισμός των συναντήσεων του διημέρου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων κρίθηκε από όλες τις πλευρές ικανοποιητικός καθώς είναι έκδηλη η στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των Θρακιωτών για να απομακρυνθούν τα Χρυσωρυχεία Θράκης από την περιοχή. Οι επαφές θα συνεχιστούν όπως και ο αγώνας ενάντια στον χρυσό μέχρι την τελική δικαίωση.