GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σοκ: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου δύο χωρικούς και κρέμασαν τα πτώματά τους σε φανοστάτη

Σκληρές εικόνες εκτυλίχθηκαν την Κυριακή σε χωριό της Αιγύπτου, όταν ομάδα χωρικών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου δύο κατηγορούμενους για διά...


Σκληρές εικόνες εκτυλίχθηκαν την Κυριακή σε χωριό της Αιγύπτου, όταν ομάδα χωρικών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου δύο κατηγορούμενους για διάπραξη βίαιων εγκληματών και στη συνέχεια κρέμασε τα πτώματά τους σε φανοστάτη!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Μαχάλτ Ζιγιάντ στο Δέλτα του Νείλου, περίπου 140 χλμ. βόρεια του Καΐρου. Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών, απαγωγή και κλοπές. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο τις τελευταίες εβδομάδες σε χωριά που βρίσκονται στο Δέλτα του Νείλου, μαρτυρώντας το κλίμα έντασης και συσσωρευμένης οργής στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας. Οι μηχανισμοί απονομής Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά αργοί, με αποτέλεσμα κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.

Οι «λαϊκές επιτροπές» φαίνεται πως επιστρέφουν στην Αίγυπτο, πρακτική που είχε εφαρμοστεί κατά κόρον στη διάρκεια της εξέγερσης για την πτώση από την εξουσία του Hosni Mubarak, όταν οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Εκείνες τις ταραγμένες εβδομάδες του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011, μέλη αυτών των επιτροπών περιπολούσαν με όπλα σε συνοικίες πόλεων, προκειμένου να αποτρέψουν το πλιάτσικο.
Πηγή: ΑΠΕ