GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκέψεις για περαιτέρω πεζοδρόμηση του Κέντρου της Ξάνθης!

-Το πρώτο σενάριο θέλει πεζοδρόμηση και ενοποίηση Πλατείας Ελευθερίας-Κεντρικής Πλατείας -Το δεύτερο πεζοδρόμηση 28ης Οκτωβρίου και Μιχ...


-Το πρώτο σενάριο θέλει πεζοδρόμηση και ενοποίηση Πλατείας Ελευθερίας-Κεντρικής Πλατείας
-Το δεύτερο πεζοδρόμηση 28ης Οκτωβρίου και Μιχ. Καραολή από Κ. Πλατεία έως Τσιμισκή  

Σκέψεις για περαιτέρω πεζοδρόμηση του Κέντρου της πόλης της Ξάνθης εξετάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com από πλευράς του δήμου Ξάνθης, , που έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση αρμόδιας επιτροπής, ζητήθηκε η έκφραση γνώμης φορέων και παραγόντων της περιοχής επί των δύο, μέχρι στιγμής, προτάσεων για πεζοδρόμηση κεντρικών σημείων της πόλης. 

Η πρώτη πρόταση αφορά την πεζοδρόμηση και ενοποίηση των Πλατειών Ελευθερίας και της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του τμήματος της 28ης Οκτωβρίου από την Κεντρική Πλατεία έως την οδό Τσιμισκή, καθώς και την παράλληλη πεζοδρόμηση της Μιχαήλ Καραολή από τη διασταύρωση με την Τσιμισκή μέχρι και την Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτές οι δύο προτάσεις περιλαμβάνουν αντίστοιχες αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, καθώς όπως γίνεται κατανοητό η εφαρμογή όποιας από τις δύο θα προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Κέντρο της πόλης.  Επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της όποιας από τις δύο προτάσεις.