GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Πνεύμονας ζωής” από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας

-Φύτεψαν 100 πεύκα και κυπαρίσσια σε έκταση πέντε στρεμμάτων στην Χρύσα   Σε ένα μικρό πνεύμονα ζωής μετέτρεψαν το πρωί της Πέμπτης...


-Φύτεψαν 100 πεύκα και κυπαρίσσια σε έκταση πέντε στρεμμάτων στην Χρύσα  

Σε ένα μικρό πνεύμονα ζωής μετέτρεψαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης έκταση πέντε περίπου δημοτικών στρεμμάτων στην περιοχή της Χρύσας. 

Μαθητές του δημοτικού σχολείου υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του Τμήματος Πρασίνου του δήμου Ξάνθης προχώρησαν στη δενδροφύτευση 100 πεύκων και κυπαρισσιών σε δημοτική στην περιοχή της Χρύσας, βόρεια του 8ου Παιδικού Σταθμού. 

Η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμό των Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, που έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου κάθε έτους, αρχικά είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί τόσο από τα παιδία του δημοτικού σχολείου της Χρύσας όσο και από παιδιά του Παιδικού Σταθμού, ωστόσο η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή απέτρεψε τους διοργανωτές από την ολοκλήρωση αυτής της σκέψης, κρατώντας μακριά από τον χώρο τα νήπια ώστε να προστατευτούν από τη ισχνή μεν, υπαρκτή δε, βροχή. 

«Ο καιρός είναι ακατάλληλος για αυτό φέραμε μόνο παιδιά του δημοτικού σχολείου» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου κος Τάσος Θεοδωρίδης, εξηγώντας παράλληλα πως το τμήμα πρασίνου ανέλαβε μια σειρά από παρεμβάσεις σε χώρους πρασίνου του δήμου την ίδια ημέρα. «Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι της πόλης οι οποίοι είναι γεμάτοι τσαλιά και ήδη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ώστε να κάνουμε παρεμβάσεις σε όλους αυτούς τους δρόμους και να απομακρυνθούν τα τσαλιά» τονίζει ο κος Θεοδωρίδης, με τις ελλείψεις ωστόσο τόσο σε υλικοτεχνική υποστήριξη όσο και σε προσωπικό να παραμένουν αισθητές στο τμήμα πρασίνου του δήμου. 

«Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον δήμαρχο, ο οποίος μου είπε ότι θα προχωρήσει ο δήμος στην πρόσληψη προσωπικό με τη μορφή των οκτάμηνων συμβάσεων. Παράλληλα πρόκειται, όπως ακούμε, να υλοποιηθεί και ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό τότε θα πάρουμε άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις και από αυτά θα ενισχυθούμε και εμείς» υπογραμμίζει ο ίδιος.