GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τις μετοχές της ΣΕΚΕ στη ΣΕΚΑΠ αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης

Σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για την πώληση του 34,18% που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ ήρθε η ΣΕΚΕ Α.Ε.  Η συμφωνία ...


Σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για την πώληση του 34,18% που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ ήρθε η ΣΕΚΕ Α.Ε. 

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου οπότε και ανακοινώθηκε επισήμως από τη ΣΕΚΕ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, διαγωνισμός που έχει παραταθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ μέχρι τις 20 Μαρτίου. Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος ο εκκαθαριστής στην ανακοίνωσή για την παράταση του διαγωνιστικής διαδικασίας απαραίτητη προϋπόθεση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ήταν η προγενέστερη έγγραφη συμφωνία αυτού με τη ΣΕΚΕ. Κάτι που στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη επετεύχθη, γεγονός που ανοίγει πλέον τον δρόμο στον επενδυτή από τη Ρωσία να αποκτήσει το σύνολό των μετοχών της ΣΕΚΑΠ. 

Υπενθυμίζεται πως επίσημη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει και η κοινοπραξία της SEBA/ΕΛΓΕΚΑ που επίσης συμμετέχει στον διαγωνισμό. 

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚΕ μετά την επίτευξη της συμφωνίας επισημαίνει:
«Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΕ Α.Ε. ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στην ΣΕΚΑΠ Α.Ε. στη Ρωσική εταιρία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη.

Η συμφωνία των δύο εταιριών επετεύχθη μετά από διεξοδικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν επιτυχώς, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους που η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξαρχής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεσή της στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στην ΣΕΚΑΠ  για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρίας Donskoy Tabak JSC.»