GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δωρεάν φρούτα και φρουτοσαλάτες σε όλα τα δημοτικά της Ξάνθης!

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι στιγμής, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλατών στα δημοτικά...


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι στιγμής, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλατών στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. 

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με ευρωπαϊκούς πόρους, απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ξάνθης στους οποίους μοιράζεται μια συσκευασία με τα υγιεινά αυτά τρόφιμα με στόχο να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στην κατανάλωση υγιεινών τροφών. «Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε παραλάβει την πρώτη από τις συνολικά τρεις παρτίδες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και έχουμε ξεκινήσει τη διανομή των τροφίμων στα σχολεία» εξηγεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κος Γιώργος Κουράκος, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «μέχρι στιγμής σε εμάς δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με σάπια η χαλασμένα φρούτα. Υπήρχαν κάποιες συσκευασίες που κατά τη μεταφορά τους καταστράφηκαν τόσο αυτές όσο και τα τρόφιμα που περιείχαν αλλά φυσικά και δεν τις μοιράσαμε στα σχολεία». 

Τα τρόφιμα φτάνουν στην πόλη της Ξάνθης μέσω εταιρίας που έχει αναλάβει τη διάθεσή τους και αποδίδονται απευθείας σε όλα τα σχολεία. Από την πλευρά της Π.Ε. Ξάνθης έχει δοθεί ενδεικτική οδηγία χρήσης των φρούτων προς τους διευθυντές των δημοτικών, και σύμφωνα με την οποία θα μοιράζεται από ένα φρούτο κάθε μέρα στα παιδία, ενώ οι ποσότητες που περισσεύουν μετά το πέρας της σχολικής εβδομάδας θα δίνονται στους μαθητές ώστε να τις καταναλώσουν το Σαββατοκύριακο  στο σπίτι τους. «Εμείς δώσαμε μια ενδεικτική οδηγία αλλά ο κάθε διευθυντής μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν» συμπληρώνει ο κος Κουράκος.    

Ήδη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης ζήτησε τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μια πρώτη καταγραφή των εντυπώσεων που αποκόμισαν από αυτό, ώστε η έκθεση αυτή να επιδοθεί στη συνέχεια στα αρμόδια υπουργεία ως μια πρώτη ανάδραση στο πρόγραμμα.