GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Κόβουν βόλτες” τα ταξί της Ξάνθης γιατί δεν χωράνε στις πιάτσες!

-Βρίσκονται σε ακινησία τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα ταξί της πόλης -Ουρές σχηματίζονται στις πιάτσες και για να… πιάσουν θέση...


-Βρίσκονται σε ακινησία τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα ταξί της πόλης
-Ουρές σχηματίζονται στις πιάτσες και για να… πιάσουν θέση οι οδηγοί κάνουν βόλτες

Ραγδαία είναι η πτώση στην κίνηση που καταγράφεται στη χρήση οχημάτων ταξί στην Π.Ε. Ξάνθης, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και τους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης κάποιο ταξί για τη μεταφορά τους. 

Όπως μάλιστα εξηγεί ο πρόεδρος των οδηγών Ταξί Ξάνθης κος Βασίλης Γεωργιάδης «οι συνάδελφοι σχηματίζουν ουρές στις πιάτσες, περιμένοντας να κάνουν ένα μεροκάματο, σε τέτοιο βαθμό που για να βρει θέση κάποιος σε μια πιάτσα πρέπει να κάνει βόλτες μέσα στην πόλη μέχρι να αδειάσει κάποια θέση». 

Ο κλάδος των ταξί είναι ένας εκ των κλάδων που πλήττεται βάναυσα από την οικονομική δυσπραγία των πολιτών, που έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ κάνουν χρησιμοποιούν κάποιο ταξί μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Από την πλευρά τους οι οδηγοί ταξί Ξάνθης έχουν καταθέσει στο παρελθόν μια σειρά από προτάσεις στη δημοτική αρχή της Ξάνθης, που στόχο είχαν την τόνωση του κλάδου τους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν η δημιουργία στεγασμένων χώρων αναμονής του κοινού στις πιάτσες ταξί, καθώς και η δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας πιάτσας. «Εάν βρεθεί κάποιος άλλος χώρος εμείς επιθυμούμε τη μεταφορά μας σε αυτόν, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη ενιαία πιάτσα χωρίς φυσικά να ενοχλούμε τους επιχειρηματίες της πόλης» εξηγεί ο κος Γεωργιάδης.