GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Σπύρος Λυκούδης της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς κος Σπύρος Λυκούδης, στο πλαίσιο περιοδεία...


Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς κος Σπύρος Λυκούδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη. 

Ο κος Λυκούδης έδωσε το παρών σε εκδήλωση της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παραχωρώντας πριν την έναρξη αυτής Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ, ενώ μαζί του βρισκόταν και ο βουλευτής κος Γεράσιμος Γεωργάτος. 

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση και αυτές είναι θέμα νοοτροπιών και όχι προσώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Λυκούδης, εξηγώντας πως «δυσκινησίες και δυσλειτουργίες υπάρχουν και σε μονοκομματικές κυβερνήσεις. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας ανασχηματισμός αλλά να κάνουμε καλύτερες τις λειτουργίες της κυβέρνησης». 

Ερωτηθείς για το εάν διαβλέπει ο ίδιος πρόωρες εκλογές ο κος Λυκούδης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο αναφέροντας πως μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα στο σύνολό τους έχουν διατηρήσει τα ποσοστά τους και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα εκλογών. Σχολιάζοντας το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται από πλευράς του κ. Αντώνη Μανιτάκη ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «εμείς είμαστε φανατικοί υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και κάναμε απόπειρες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά οι συντεχνίες εμποδίζουν κάθε μεταρρύθμιση που πάει να γίνει στη χώρα», ενώ για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα σημείωσε πως «οι επίορκοι, οι χαβαλετζίδες και οι τεμπέληδες είναι αυτοί που πρέπει να φύγουν από τον δημόσιο αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η απομάκρυνση πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή ώστε να εντοπιστούν τα σωστά άτομα». 

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιά» κυβέρνηση, που αποδίδεται κατά διαστήματα σε πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης της χώρας ο ίδιος τόνισε πως «δεν συμφωνώ ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι από τις πιο ακροδεξιές που είχαμε ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες εξάρσεις συντηρητισμού από πλευράς της ΝΔ που δημιουργούν κάποια προβλήματα αλλά γίνονται βήματα προόδου και αυτή η παράταξη δεν είναι όπως ήταν παλιά».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το «δεν υπάρχει κάποιο συνολικό εναλλακτικό σχέδιο και πολιτική πρόταση έναντι αυτού που υπάρχει, το οποίο φυσικά έχει τα τρωτά του σημεία. Εάν υπήρχε και το βλέπαμε αυτό θα είχαμε διαφορετική στάση».