GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παραμένει στο Δικαστικό Σώμα η εφέτης που ενεπλάκη στο Βατοπέδι

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να μην παυθεί τελικά από το δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη το όνο...


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να μην παυθεί τελικά από το δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αφού είχε κρίνει ως πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας.

Λόγω κυρίως της υπόθεσης αυτής αλλά και λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων, η εφέτης είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της απόλυσης λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο με ψήφους 49 υπέρ έναντι 4, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αντιτάχθηκε στην οριστική παύση της κ. Ψάλτη, υιοθετώντας και την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Β. Πλιώτα ο οποίος θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο εξαιρετικό δεδομένου μάλιστα ότι χρειάζεται μόλις 15 μήνες για να βγει στη σύνταξη, ενώ έχουν περάσει 9 χρόνια από την υπόθεση.

Η Εφέτης η οποία αρχικά είχε κατηγορηθεί για διαρροή δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, πρωτοδίκως καταδικάστηκε αλλά μετά από δυο αναιρετικές αποφάσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έχει πλέον απαλλαγεί οριστικά για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Πρόσφατα απηλλάγη και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του Α.Π. αλλά η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου, αφού έχει ασκηθεί έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης.