GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απέδρασαν επτά ποινικοί κρατούμενοι από τα κρατητήρια στις Φέρες!

-Χτενίζουν την περιοχή οι Αστυνομικοί για τον εντοπισμό των δραστών  -Αστυνομικά μπλόκα στην Εγνατία Οδό και σε άλλα σημεία  Αστυ...


-Χτενίζουν την περιοχή οι Αστυνομικοί για τον εντοπισμό των δραστών 
-Αστυνομικά μπλόκα στην Εγνατία Οδό και σε άλλα σημεία 

Αστυνομικά μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη Θράκη από νωρίς το πρωί της Κυριακής όταν και σήμανε συναγερμός μετά και την απόδραση επτά ποινικών κρατούμενων από τα κρατητήρια των Φερών στον Έβρο.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα προσπαθούν να εντοπίσουν τους επτά δραπέτες, που κατάφεραν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να κόψουν τα κάγκελα των κελιών τους, χρησιμοποιώντας λίμα, να φτάσουν στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί να δραπετεύσουν σκαρφαλώνοντας στον φράχτη.  

Η απόδραση, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έγινε αντιληπτή το πρωί και άμεσα σήμανε συναγερμός τόσο στις Αστυνομικές Αρχές του Έβρου όσο και των γύρω περιοχών για τον εντοπισμό των δραπετών. Οι Αστυνομικοί χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης με τις έρευνες μέχρι στιγμής να βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Πρόκειται για επτά συνολικά άτομα τα οποία κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων η εμπορία ναρκωτικών και η διακίνηση λαθρομεταναστών. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως οι κρατούμενοι θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στις φυλακές και όχι να κρατούνται σε κρατητήρια, τα οποία δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση.


Τι αναφέρει η Αστυνομία:
Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αλλοδαπών, οι οποίοι την Κυριακή (10-3-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 33, 28 και 27 ετών, ένα 29χρονο υπήκοο Αιγύπτου, ένα 30χρονο υπήκοο Συρίας, ένα 24χρονο υπήκοο Αλγερίας και ένα 31χρονο υπήκοο Τουρκίας.

Οι επτά κρατούμενοι (έξι κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά), αφού αφαίρεσαν κάγκελα παραθύρου, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, υπερπήδησαν την περίφραξη και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.  

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των επτά αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόδραση καθώς και πέντε αστυνομικών (ενός δεσμοφύλακα και τεσσάρων σκοπών κρατητηρίων), για το αδίκημα της  ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.  

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικοί (οι προαναφερόμενοι τέσσερις σκοποί και ο δεσμοφύλακας και επιπλέον ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας) και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).