GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το 91% των Κυπρίων λέει "όχι" στο κούρεμα

Πως αντιδρά η κοινή γνώμη της Κύπρου στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διάσωση της οικονομίας και την εύρεση εναλλακτικού σχεδίου ...

Πως αντιδρά η κοινή γνώμη της Κύπρου στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διάσωση της οικονομίας και την εύρεση εναλλακτικού σχεδίου - Ποια είναι η ατζέντα της ημέρας

Η δημοσκόπηση της Prime Consulting στην Κύπρο για λογαριασμό του Sigma αποτύπωσε την πρώτη αντίδραση των πολιτών αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών για την κυπριακή οικονομία.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "60 Λεπτά" και είναι τα εξής:
Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου η πλειοψηφία επέρριψε ευθύνες στη νυν κυβέρνηση και τον πρόεδρο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,4%, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με ποσοστό 24,8%.

Η τέως κυβέρνηση και ο Δημήτρης Χριστόφιας ευθύνονται σύμφωνα με το 23,7% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν οι τράπεζες (5,5%) και άλλοι παράγοντας με 4,9%.

Στην ερώτηση "Εμπιστεύεστε τον υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να χειριστεί την οικονομία από δω και πέρα;" η συντριπτική πλειοψηφία του 56,8% απάντησε αρνητικά. Στον αντίποδα το 30,9% απάντησε θετικά, ενώ το 12,3% δεν απάντησε.

Δεν εμπιστεύεται τον Αναστασιάδη η πλειοψηφία της κοινής γνώμης
Η ίδια ερώτηση έγινε και για τον πρόεδρο Αναστασιάδη όπου φαίνεται να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του 61,6%, ενώ εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται το 40,6% των ερωτηθέντων.

Για το θέμα των χειρισμών του προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup, το 63,3% θεωρεί ότι ήταν κακοί, ενώ το 26,8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το 77,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδέα να δεσμευτεί φυσικό αέριο ως μέτρο για να σωθεί η οικονομία. Στη συγκεκριμένη ερώτηση αρνητικά απάντησε το 16,7% των ερωτηθέντων. Υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη και σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Ρωσία τάσσεται το 67,3% των ερωτηθέντων, ενώ το 24% δήλωσε πως διαφωνεί.

Προκρίνεται η λύση του αυτοδανεισμού
Η λύση του αυτοδανεισμού και της εσωτερικής διαχείρισης του προβλήματος είναι προτιμότερη για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (28%), ακολουθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου (18,1%), η συνεργασία με τη Ρωσία (14,6%), ο εξωτερικός δανεισμός (5,5%) και το κούρεμα των καταθέσεων (3,8%).

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία (91%) συμφωνεί με την απόφαση της βουλής για καταψήφιση των νομοσχεδίων ενώ μόλις το 5% τάσσεται εναντίον.

Η καυτή ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνει:
9:30 Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς (Προεδρικό)

12:00 Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών (Βουλή)

16:00 Ολομέλεια Βουλής των Αντιπροσώπων (Βουλή)