GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξενοίκιαστα και απούλητα το 70% των ακινήτων της Ξάνθης!

-Ενδιαφέρον από Βούλγαρους και Ρώσους για αγορά ακινήτων στην περιοχή -Παραμένουν αδιάθετα τα προς ενοικίαση και προς πώληση ακινήτων -Χάν...

-Ενδιαφέρον από Βούλγαρους και Ρώσους για αγορά ακινήτων στην περιοχή
-Παραμένουν αδιάθετα τα προς ενοικίαση και προς πώληση ακινήτων
-Χάνουν την αντικειμενική τους αξία τα ακίνητα και αποκτούν… αξία ανάγκης!


Κατακόρυφη πτώση καταγράφει η αγορά ακινήτων στην Π.Ε. Ξάνθης με το 70% των προς πώληση και ενοικίαση ακινήτων να παραμένει αδιάθετα και τους επιχειρηματίες του κλάδου να δεινοπαθούν.
 
«Η πτώση που καταγράφεται στις αγοραπωλησίες κυμαίνεται στο 60-70% την τελευταία τριετία» σημειώνει στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος των κτηματομεσιτικών γραφείων Ξάνθης κος Νίκος Χατζηνικολάου εξηγώντας παράλληλα πως «γίνονται κάποιες ενοικιάσεις, αλλά το κράτος φροντίζει με κάθε τρόπο να μειώσει όσο μπορεί το ακίνητο με διάφορους φόρους. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάρει ένα ακίνητο διότι υπάρχει αβεβαιότητα με τους φόρους. Βγάζουν καθημερινά καινούργιους φόρους όπως αυτό που ακούγεται αυτή τη στιγμή και αφορά το χαράτσι με την ασφάλιση των ακινήτων».
 
Η οικονομική δυσπραγία και η παράλληλη δισταχτικότητα των καταναλωτών ωθεί τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων σε οικονομικό μαρασμό, ενώ όπως εξηγεί ο κος Χατζηνικολάου τα ακίνητα έχουν χάσει την αντικειμενική και εμπορική τους αξία και πλέον πωλούνται σε αξία ανάγκης. Οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Ξάνθης κοσμούνται πλέον από ενοικιαστήρια και πωλητήρια καταστημάτων, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν πολυσύχναστες γειτονιές της πόλης.

«Την τελευταία πενταετία δεν χτίζονται καινούργιες οικοδομές στην περιοχή, παρά ελαχίστων εξαιρέσεων. Το θέμα είναι ότι υπάρχει παρά πολύ μεγάλη προσφορά και καθόλου ζήτηση και ως αποτέλεσμα αυτού οι ιδιοκτήτες ακινήτου προσπαθούν με κάθε τρόπο να ρευστοποιήσουν, κατεβάζοντας την τιμή των ακινήτων τους μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα αγοράσει» επισημαίνει ο κος Χατζηνικολάου για να προσθέσει πως «υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Ιταλία αλλά οι άνθρωποι που έρχονται να αγοράσουν κάποιο ακίνητο με ρωτάνε τι πρέπει να πληρώσουν στο κράτος και δυστυχώς δεν μπορώ να τους απαντήσω γιατί κάθε μέρα βάζουν και νέα φορολογία και άλλα χαράτσια στα ακίνητα».