GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λογιστής εταιρείας στην Καβάλα υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ!

Συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή της Καβάλας, ένας 38χρονος λογιστής εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας συσκευών ψύξης υπεξα...


Συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή της Καβάλας, ένας 38χρονος λογιστής εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας συσκευών ψύξης υπεξαίρεσε 517.000 ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Αύγουστο του 2012, κατατέθηκε μήνυση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, από τον διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας επαγγελματικών συσκευών ψύξης, σε βάρος του 38χρονου  για τα αδικήματα, της πλαστογραφίας, απάτης και υπεξαίρεσης.

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως λογιστής σε αυτήν, κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2012, ιδιοποιήθηκε παράνομα επιταγές πελατών της εταιρείας και κατά την είσπραξη αυτών από τραπεζικά καταστήματα δεν κατέθετε τα χρήματα σε λογαριασμούς της εταιρείας, όπως όφειλε, αλλά τα παρακρατούσε παράνομα.

Επίσης, υπεξαίρεσε σφραγίδες της εταιρείας και περίπου 40 λευκά φύλλα επιταγών αυτής, τα οποία πλαστογραφούσε θέτοντας υπογραφή και σφραγίδα της εταιρείας στη θέση του εκδότη, ενώ συμπλήρωνε τα υπόλοιπα πεδία αυτών, όπως χρηματικά ποσά και ημερομηνία έκδοσης, εν αγνοία της εταιρείας και στη συνέχεια κατέθετε τις επιταγές σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα προς είσπραξη, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Την περασμένη Δευτέρα ο 38χρονος μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή της Καβάλας και κατέθεσε μία από τις υπεξαιρεθείσες επιταγές, την οποία πλαστογράφησε με σκοπό να εισπράξει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλην όμως δεν το πραγματοποίησε λόγω ενδελεχούς έρευνας υπαλλήλων της τράπεζας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο στο Ελαιοχώρι Καβάλας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε η προαναφερόμενη επιταγή ποσού 2.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς με τους συγκεκριμένους τρόπους απέκτησε παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 517.000 ευρώ, προκαλώντας αντίστοιχη ζημία στην παθούσα εταιρεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης