GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Τα 250.000 € είναι λίγα που δίνει ο δήμος κατ’ έτος στο δημοτικό Ράδιο»

-«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πρέπει να πληρώνει ούτε ρεύμα ούτε ενοίκιο…» Οι πολλές χιλιάδες ευρώ με τις οποίες χρηματοδοτείται ετησ...


-«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πρέπει να πληρώνει ούτε ρεύμα ούτε ενοίκιο…»

Οι πολλές χιλιάδες ευρώ με τις οποίες χρηματοδοτείται ετησίως από τον Δήμο Ξάνθης το Δημοτικό Ραδιόφωνο, το ανταποδοτικό όφελος αυτών των χρημάτων αλλά και η εν γένει λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης κλήθηκαν να σχολιάσουν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (KKE) στον δήμο κ. Γιώργος Κολλάρος καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αγκόρτσας. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα” το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κολλάρος εξήγησε πως «εμείς θέλουμε να υπάρχει το Δημοτικό Ραδιόφωνο, καταλαβαίνω το θέμα του ανταγωνισμού αλλά σε μια πόλη το Δημοτικό Ραδιόφωνο προσφέρει πολλά».

Όπως σημείωσε ο ίδιος η χρηματοδότηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου είναι χαμηλή, αναφέροντας παράλληλα πως «το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πρέπει να πληρώνει ούτε ρεύμα ούτε ενοίκιο γιατί είναι δικό μας Ραδιόφωνο, είναι όλων μας»(sic).  Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τη στάση που κράτησε ο ίδιος αναφορικά με το εάν πρέπει ή όχι να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απευθείας από το Δημοτικό Ραδιόφωνο επισήμανε πως «θα ήταν πολυτελές να ασχοληθεί το λίγο προσωπικό που υπάρχει για να καλύψει τα θέματα των Επιτροπών που ούτως ή άλλως συζητούνται εκτενώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο», χωρίς να τοποθετηθεί στο ερώτημα  «ότι με τον τρόπο αυτό θα ήταν αναγκασμένοι από τον δήμο και τις επιτροπές να ανακοινώνονται η ημερομηνίες και ώρες πραγματοποίησης των συνεδριάσεων. Σε ορισμένες δε κρίσιμες συνεδριάσεις πρώτα ολοκληρώνονται η συνεδρίες και μετά …δημοσιοποιούνται»

Ωστόσο ο ίδιος εξήγησε πως πίσω από αυτή τη του τη θέση δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή προσπάθεια απόκρυψης των συζητήσεων υπογραμμίζοντας πως «μπορεί το δημοτικό ραδιόφωνο να μην είναι σε θέση να τις μεταδίδει, αλλά ενδεχομένως να μπορεί κάποιο άλλο ραδιόφωνο και εγώ θα το θέσω αυτό το ζήτημα. Αν αρνηθούν τότε θα αποδειχθεί αυτό που λέτε, ότι δηλαδή θέλουν να συνεδριάζουν στα κρυφά». Ο ίδιος ωστόσο παραδέχθηκε πως το Δημοτικό Ραδιόφωνο δαπανά περισσότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα σε λογιστικές υπηρεσίες, λαμβάνει χρήματα από τη ΔΕΥΑΞ για διαφημιστική προβολή προγραμμάτων καθώς και ότι απασχολεί προσωπικό για διάφορες υπηρεσίες πέραν των βασικών εργαζομένων του Δημοτικού Ραδιοφώνου.  

«Εάν το δείτε εμπορικά και όχι σαν αυτό που είναι πραγματικά το ραδιόφωνο τότε υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός που δεν παλεύεται. Αλλά δεν είναι επιχείρηση όπως οι άλλες είναι ραδιόφωνο» συμπληρώνει ο κος Κολλάρος. 

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αγκόρτσας παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως «δεν έχω πρόβλημα με τα χρήματα που παίρνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο αλλά πρέπει να δούμε και το ανταποδοτικό όφελος αυτών των χρημάτων. Η Αναπτυξιακή για παράδειγμα προσέφερε 800.000 ευρώ στον δήμο Ξάνθης μέσα σε έναν χρόνο και για 140.000 ευρώ την κλείσαμε, ενώ την ίδια στιγμή δίνουμε πάνω από 140.000 ευρώ τουλάχιστον κάθε χρόνο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα έσοδα που αποφέρει στον δήμο».