GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: Πιάσανε φορτηγάκι με λαθραίες σόμπες… και το άφησαν να φύγει! (+VIDEO)

Απίστευτο και όμως… αληθινό! Τα όρια του παραλογισμού αγγίζει το περιστατικό που περιέγραψε επιχειρηματία της Ξάνθης το απόγευμα της Τετά...


Απίστευτο και όμως… αληθινό! Τα όρια του παραλογισμού αγγίζει το περιστατικό που περιέγραψε επιχειρηματία της Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΒΕ Ξάνθης.

Ανενόχλητο συνέχισε το διάβα του στην τοπική  αγορά της Ξάνθης φορτηγό που μετέφερε λαθραίες σόμπες από τη Βουλγαρία στη χώρα, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που εντόπισαν το όχημα με τα λαθραία προϊόντα αρκέστηκαν στην επιβολή ενός προστίμου και όχι στην κατάσχεση τόσο των προϊόντων όσο και του ίδιου του οχήματος. 

Όπως ανέφερε επιχειρηματίας της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο ελέγχου εντόπισε φορτηγάκι που διακινούσε παράνομα σόμπες από τη Βουλγαρία στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην κατάσχεση των λαθραίων προϊόντων, αλλά επιβάλλοντας απλώς ένα πρόστιμο. «Το ΚΕΛΑΥΕ έπιασε φορτηγάκι να κατεβαίνει από πάνω από τη Σταυρούπολη με λαθραίες σόμπες και επειδή δεν είχαν φορτηγό για να κατασχέσουν τις σόμπες, το άφησαν να φύγει βάζοντάς του απλά ένα πρόστιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας κος Μπάμπης Αρτικουλάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως κατά καιρούς έχει καταγγείλει περιστατικά λαθρεμπορίας, όπου έχουν κινηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού η αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών δεν χαρακτηρίζεται από συνέπεια και συνοχή στη δράση, ενώ παράλληλα ο δρόμος που συνδέει την Ξάνθη με τη Βουλγαρία παραμένει ένα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς να πραγματοποιούνται έλεγχοι και με το λαθρεμπόριο να ανθεί.

Τα ΚΕΛΑΥΕ παρόλο που συστάθηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που εξελίσσεται σε καρκίνωμα της τοπικής οικονομίας, ενώ σήμερα υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως σήμερα αυτά δεν αριθμούν περισσότερα από 10 άτομα, ενώ παρά τις δεσμεύσεις και τις πολιτικές εξαγγελίες δεν έχουν προχωρήσει ενέργειες για τον αποτελεσματικό έλεγχο των οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα από τον κάθετο άξονα που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τη Βουλγαρία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η καταγγελία αυτή του κ. Αρτικουλάκη, χαρακτηριστική της αναποτελεσματικότητας των σχεδόν ανύπαρκτων ελέγχων που πραγματοποιούνται για την πάταξη του λαθρεμπορίου, προκάλεσε ποικιλότροπες αντιδράσεις στο ακροατήριο, ενώ από την εξέλιξη της συζήτησης προέκυψε πως το περιστατικό είναι σε γνώση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη. 

Παράλληλα, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κος Στέλιος Μωραΐτης, ανέφερε πως η αρμοδιότητα του ελέγχου πρέπει να περάσει στο Επιμελητήριο ώστε να αναλάβει αυτό δράσεις για τη θωράκιση των επιχειρηματιών της περιοχής. 

Ο επιχειρηματίας τη στιγμή
που καταγγέλλει το περιστατικό! 
Η ασφυχτική πίεση ωστόσο που δέχονται οι επιχειρηματίες της περιοχής, με την καθημερινή λαθραία εισροή τροφίμων, ποτών, ειδών ρουχισμού ακόμη αλλά και προϊόντων μεταποίησης, φαίνεται πως δεν μπορεί να περιμένει τον βραδυκίνητο ελεγκτικό μηχανισμό να πάρει μπροστά. «Από το 2011 έχουμε καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και ερχόμαστε το 2013 να το συζητάμε ακόμη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κος Ευθύμης Μίλκογλου, τονίζοντας πως η αγορά αγκομαχά και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του νόμου. Να δώσουν σε εμάς την αρμοδιότητα ώστε να κάνουμε ελέγχους για το λαθρεμπόριο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ, εκτιμώντας πως μέχρι στιγμής όσες δράσεις έχουν υλοποιηθεί αποτελούν «μερεμέτια» χωρίς να αντιμετωπίζουν στη βάση του το πρόβλημα.