GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άναψε τα αίματα…. η ΜΚΟ ΑΝΟΔΟΣ στον δήμο Ξάνθης (+VIDEO)

Στιγμές έντασης εκτυλίχθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στο επ...

Στιγμές έντασης εκτυλίχθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τον δήμαρχο Ξάνθης. Η μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τους δημοτικούς συμβούλους να αποχωρούν σταδιακά από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της σύγκλισης.

«Μας εμπαίζετε τόσο ώρα και έχετε συμφωνήσει πριν για το θέμα και έρχεστε σήμερα για να αποφασίσουμε για αυτό» ανέφερε ο κος Χρίστος Πούλιος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ξάνθης προκαλώντας την έκρηξη του τελευταίου, με τους τόνους να ανεβαίνουν και την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται.

Την ένταση πυροδότηση η συζήτηση του 16ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την εξέταση του αιτήματος της ΜΚΟ Άνοδος για τη συμμετοχή του δήμου Ξάνθης ως συμπράττοντα φορέα στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που χρηματοδότει από ευρωπαϊκούς πόρους.   

Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία κοινωνικών δομών η λειτουργία των οποίων επιχορηγείται. Η ΜΚΟ Άνοδος, που εδρεύει στην Αθήνα κατέθεσε πρόταση στον δήμο Ξάνθης για να συμμετάσχουν μαζί στο πρόγραμμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος εκφράστηκαν αντιρρήσεις από πλευράς μελών του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων πως πρέπει να αναζητηθεί άλλος φορέας που θα υποβάλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα και όχι μια Αθηναϊκή ΜΚΟ.

Όπως έγινε γνωστό ωστόσο έχει λήξει η προθεσμία υποβολής προτάσεων με αποτέλεσμα ο δήμος να πρέπει είτε να συμμετάσχει με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ είτε να μην συμμετάσχει καθόλου. Ο δήμαρχος Ξάνθης επισήμανε μεταξύ άλλων πως ο δήμος πρέπει να μπει στο εν λόγω πρόγραμμα γιατί θα αποφέρει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας για δύο χρόνια.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση να εκφράζει αντιδράσεις στον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσέγγιση από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τα μέλη που την απαρτίζουν, με τον κ. Χρίστο Πούλιο να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «μετά από αυτά τα 2 χρόνια θα μείνει πίσω μόνο ένα ρημαδιό και θα καταστραφούν και οι κοινωνικές δομές που δρουν τώρα εδώ τοπικά». Παράλληλα, εκφράστηκε η πεποίθηση πως ο δήμος πρέπει να κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς ώστε να συμμετέχουν αυτοί σε αντίστοιχα προγράμματα.

2.000 ευρώ πρόστιμο για αφισοκόλληση….
Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ για αφισορύπανση σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος ήταν υπότροπος, ενώ εκκρεμεί ακόμη η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει μπει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για μη επιβολή προστίμου σε αντίστοιχη περίπτωση. Παράλληλα, αποφασίστηκε παράταση της σύμβασης ανάμεσα στον δήμο Ξάνθης και τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ.