GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε τεταμένο κλίμα η Γενική Συνέλευση των Αστυνομικών Ξάνθης (+VIDEO)

-Οι ελλείψεις και τα πολλαπλά προβλήματα άναψαν τα αίματα και ανέβασαν τους τόνους….  Με έκδηλη την ανησυχία και τον προβληματισμό τω...


-Οι ελλείψεις και τα πολλαπλά προβλήματα άναψαν τα αίματα και ανέβασαν τους τόνους…. 

Με έκδηλη την ανησυχία και τον προβληματισμό των αστυνομικών για το μέλλον τόσο το εργασιακό τους όσο και της υπηρεσίας τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης στο Εργατικό Κέντρο.  

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και με τις εντάσεις και τις εκρήξεις να δίνουν το παρών τη συζήτηση μονοπώλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, καθώς και όλα τα Α.Τ. και Σταθμοί της Π.Ε. Ξάνθης, και τα οποία σχετίζονται πρωτίστως με την υποστελέχωσή τους, τα λειτουργικά προβλήματα, την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού αλλά και την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής, ως αποτέλεσμα της απασχόλησης προσωπικού στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. 

Μάλιστα, όταν το λόγο πήραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, εκφράζοντας ο καθένας μεμονωμένα τους προβληματισμούς του αλλά και τα υπηρεσιακά εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά, οι τόνοι ανέβηκαν με την αγανάκτηση να σχηματοποιείται σε εκφράσεις και σε οργή. «Συζητάμε λίγο έντονα βέβαια τα προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά το θετικό είναι ότι συζητάμε περισσότερο τα θεσμικά προβλήματα και λιγότερο τα οικονομικά» σημείωσε ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης κος Κώστας Μαλικόπουλος, για να προσθέσει πως «η πολιτεία μας έχει κατακρεουργήσει τους μισθούς και θα πρέπει τουλάχιστον θεσμικά να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό ώστε να αισθάνεται και ο πολίτης ασφαλής».

Η έλλειψη δύναμης και οχημάτων, καθώς η δημιουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών Ξάνθης αποτελούν τα βασικά θεσμικά προβλήματα των Αστυνομικών της Ξάνθης, ενώ οι ίδιοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις από πλευράς τους στο προσεχές διάστημα, δεδομένου και του γεγονότος πως δρομολογούνται και νέες περικοπές στη μισθοδοσία τους. «Λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός αστυνομικών πλέον στον δρόμο» τονίζει ο κος Μαλικόπουλος. 

Το παρών στη Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιά, έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κος Χρήστος Φωτόπουλος, στον οποίον οι Αστυνομικοί έθεσαν, για ακόμη μια φορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.