GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απογοητευτική η κινητοποίηση των αγροτών στην Ξάνθη! (+VIDEO)

-Ούτε δέκα άτομα δεν συγκεντρώθηκαν στην κινητοποίηση έξω από το Διοικητήριο….. -Απογοητευμένοι όσοι συμμετείχαν – κατέθεσαν ψήφισμα με...


-Ούτε δέκα άτομα δεν συγκεντρώθηκαν στην κινητοποίηση έξω από το Διοικητήριο…..
-Απογοητευμένοι όσοι συμμετείχαν – κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους! 

Αγρότες περίμεναν και αγρότες…. Δεν βρήκαν! Άκρως απογοητευτική η κινητοποίηση των αγροτών το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Ξάνθης, καθώς η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε τα δέκα άτομα. 

Παρά το γεγονός πως οι αγρότες του Νομού αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις την Παρασκευή το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και την ταυτόχρονη συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου της ΠΕ Ξάνθης η συμμετοχή των αγροτών ήταν από ισχνή ως τρομακτικά ανύπαρκτη. Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλατάτσης ανέφερε πως κατά καιρούς εκφράζονται αντιδράσεις για τη μη κινητοποίηση των αγροτών και πως όταν αυτή πραγματοποιείται καταγράφεται τόσο μεγάλη αποχή. «Δεν υπάρχει κόσμος και προφανώς ή  έχουν άλλες δουλείες ή δεν συμμετέχουν. Σίγουρα δεν είμαι ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή. Υπήρξε κινητοποίηση πριν και το αποφασίσαμε από κοινού χωρίς ωστόσο να υπάρχει συμμετοχή» σημειώνει ο κος Δαλάτσης.

Οι αγρότες που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση, απογοητευμένοι από τη συμμετοχή των συναδέλφων τους, κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, με τον οποίο συνομίλησαν για μερικά λεπτά. Συνοπτικά τα αιτήματά των αγροτών είναι τα εξής: 1. Υλοποίηση Αρδευτικού έργου Ν. Ξάνθης 2. Αφορολόγητο πετρέλαιο 3. Επιστροφή ΦΠΑ – να παραμείνει στο 11% 4. Μείωση 50% κόστους αγροτικού ρεύματος 5. Μη φορολόγηση παραγωγικών αγροτεμαχίων 6. Μη αύξηση αγροτικών εισφορών προς ΟΓΑ 7. Δανειοδότηση αγροτών με χαμηλό επιτόκιο (δάνεια κίνησης) 8. Μείωση κόστους παραγωγής (σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα) 9. Συνταξιοδότηση αγροτών στα 65, και στα 63 για τις γυναίκες. 

Από τη μεριά του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης έγινε γνωστό πως τα αιτήματα αυτά των αγροτών κατατέθηκαν και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον οποίον υπήρξε σχετική συνάντηση την Πέμπτη, στο πλαίσιο των συναντήσεων φορέων της περιοχής για την υλοποίηση του Αρδευτικού έργου της Ξάνθης.