GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Tραγελαφικές καταστάσεις στο Δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση των «αδιάφθορων»

Υπάλληλοι με πτυχία «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζο...


Υπάλληλοι με πτυχία «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο (αρχικό) πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο καταγράφονται περίπου 7000 περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο.

Η έκθεση την οποία έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης καταγράφει εξωφρενικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί:

-Διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

- Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

- Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δε γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»…

- Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν την ύπαρξη άδειων γραφείων υπαλλήλων που κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται αλλά και την κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως σε εκπαιδευτικούς.